29.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Οι δανεικοί που επιστρέφουν και τι πιθανότητες έχουν να παραμείνουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή γίνεται μεγάλη κουβέντα για αυτούς που θα έρθουν και για εκείνους που θα φύγουν. Ελάχιστοι ασχολούνται όμως με εκείνους που… επιστρέφουν. Πλέον στο ρόστερ επανέρχονται από δανεισμούς δύο εξτρέμ, ένας χαφ και ένας τερματοφύλακας. Με δεδομένη την αποχώρηση του Νορντίν Άμραμπατ η οποία πρέπει να θεωρείται ως τετελεσμένο γεγονός, είναι σημαντική η σημειολογία της κουβέντας για την επιστροφή των δύο εξτρέμ (παρότι δεν πρόκειται για λύσεις που μπορούν να αποτελέσουν βασικές επιλογές), ενώ σε κάθε περίπτωση πάντα είναι σημαντική η παρουσία ενός τερματοφύλακα. Ειδικά αν ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας έκανε αυτά που έκανε την περασμένη σεζόν ο Γιώργος Αθανασιάδης με τη φανέλα της Σέριφ Τίρασπολ.

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας προπονητής που αν πιστέψει πως ένας παίκτης μπορεί να συνεισφέρει στο πλάνο του, τότε θα… ξεζουμίσει κάθε πιθανότητα να τον χρησιμοποιήσει, κάτι που μαρτυρά ο πρότερος βίος του νέου προπονητή στις προηγούμενες ομάδες του. Ο Αργεντίνος είναι προσαρμοστικός πάντα με τα ρόστερ του και έχει αδυναμία στους γηγενείς των ομάδων που εργάζεται, ειδικά αν αυτοί είναι νεαροί σε ηλικία, ή σε κάθε περίπτωση δεν τους έχουν πάρει και τα χρόνια. Συνεπώς οι παρακάτω περιπτώσεις αφού αξιολογηθούν από τον νέο προπονητή ενδέχεται να μην περάσουν απαρατήρητες. Ή έστω κάποιες από αυτές.

Γιώργος Αθανασιάδης

Μακράν ο πιο πετυχημένος δανεισμός παίκτη της ΑΕΚ την προηγούμενη σεζόν. Τα πήρε όλα και… έφυγε με τη φανέλα της Σέριφ Τίρασπολ, έκανε μια ανέλπιστα μεγάλη πορεία με τη μολδαβική ομάδα στους ομίλους του Champions League, βγήκε ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος Μολδαβίας και έκανε ένα ματς στο ιστορικό βράδυ στο Μπερναμπέου το οποίο δε θα ξεχάσει όσο ζει. Το μέλλον του στην ΑΕΚ είναι ανοιχτό, αφού υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν, εκτός αν έρθει κάποια σημαντική πρόταση αγοράς του ως εξαργύρωση της φοβερής σεζόν που έκανε το 20-21. Σε κάθε περίπτωση τόσο για την «Ένωση» όσο και για τον ίδιο, η περίπτωση του Αθανασιάδη θα είναι win-win.

Χρήστος Αλμπάνης

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στην Κύπρο με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής, βρήκε την υγειά του, ωστόσο είχε έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στα μέσα της σεζόν. Ήταν πάντως μια από τις καθοριστικές μονάδες που οδήγησαν την κυπριακή ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από αρκετά χρόνια και έχαιρε γενικής εκτίμησης στο νησί. Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αλμπάνη δεν έφερε κανείς και ποτέ αντιρρήσεις, αφού ήταν γνωστό πως το θέμα του είχε να κάνει με την αυτοπεποίθηση. Η πορεία θα δείξει αν η παρουσία του στην Κύπρο και το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του ήταν αρκετά για να τον βελτιώσουν στο συγκεκριμένο κομμάτι για να μπει πιο γερά με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Φοίβος Μπότος

Από τους πιο έξυπνους δανεισμούς παικτών της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Μετρώντας ελάχιστες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της «Ένωσης» αποφασίστηκε να πάει τον Γενάρη του 2021 στην Ολλανδία για να φορέσει τη φανέλα των Go Ahead Eagles που αγωνίζονταν τότε στη Β’ Εθνική. Μαζί τους πανηγύρισε την άνοδο και έμεινε για μια ακόμα σεζόν παίζοντας 22 ματς στην Α’ Ολλανδίας και 3 για το Κύπελλο (4 γκολ) επιστρέφοντας στην ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι όντας η μέρα με τη νύχτα από πλευράς εμπειριών σε σχέση με τον παίκτη που έφυγε τον Γενάρη του 2021. Θα έχει ενδιαφέρον η περίπτωσή του προκειμένου να φανεί αν το βήμα παραπάνω που έκανε στην Ολλανδία είναι σε θέση να τον βοηθήσει για να σταθεί στην ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι από τους πιο δουλευταράδες πιτσιρικάδες που έχουν περάσει από τα Σπάτα και σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως η δουλειά επιβραβεύεται.

Θεοδόσης Μαχαίρας

Μακράν ο δανεισμός που πήγε χειρότερα από οποιονδήποτε άλλον γεγονός για το οποίο μιλούν από μόνοι τους οι αριθμοί: Μετά από μια σεζόν με 25 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Μαχαίρας έγραψε μόλις μια (1) 12λεπτη συμμετοχή με τη φανέλα του Ιωνικού! Στάθηκε άτυχος το καλοκαίρι σε ένα φιλικό της ομάδας της Νίκαιας στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο όταν υπέστη ρήξη χιαστού. Επέστρεψε σχετικά γρήγορα αφού μέχρι τον Δεκέμβρη ήταν σχεδόν στο 100% ωστόσο στην πορεία κάποιοι εξωαγωνιστικοί λόγοι που είχαν να κάνουν με τον Ιωνικό και όχι με τον ποδοσφαιριστή δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει θέση στην ομάδα, με αποτέλεσμα να μείνει στον πάγο. Ο Μαχαίρας έχει στοιχεία που δύσκολα βρίσκει κανείς σε Έλληνα εξτρέμ και μάλιστα σε αυτή την ηλικία, ωστόσο δεδομένα αυτή τη στιγμή βρίσκεται πιο πίσω σε σχέση με το πώς ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά. Για την ΑΕΚ αποτελεί ένα σημαντικό πρότζεκτ παρόλα αυτά και θα έχει και εδώ ενδιαφέρον να δούμε τι θα αποφασίσει ο Αλμέιδα.

ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό