35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Οι γυναίκες γίνονται πιο δύσκολα αποδεκτές στην εξουσία, λέει η πρωθυπουργός

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην κριτική που δέχονται οι γυναίκες πολιτικοί λόγω του φύλου τους αναφέρθηκε η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν, η οποία έπεσε θύμα επίθεσης από έναν άνδρα την περασμένη εβδομάδα.

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μια εβδομάδα μετά την εις βάρος της επίθεσή της, η 46χρονη πρωθυπουργός δήλωσε: «Πιο δύσκολα οι γυναίκες γίνονται αποδεκτές στην εξουσία απ΄ ότι οι άνδρες», τόνισε κατά τη διάρκεια ενός πολιτικού φεστιβάλ στο νησί Μπόρνχολμ, αρχή της επιστροφής της σε δημόσιες εμφανίσεις.

«Δεν ήμουν πολύ καλή στο να αναφέρομαι και να μιλάω για τον εαυτό μου ως γυναίκα» στην πολιτική, σημείωσε.

«Νομίζω ότι ορισμένες από τις επικρίσεις που λάβαμε η Χέλε (Τόρνινγκ-Σμιτ σ.σ. η πρώτη γυναίκα επικεφαλής μιας κυβέρνησης στη Δανία,) και εγώ έχουν να κάνουν με το φύλο μας», τόνισε η Φρεντέρικσεν.

Η νεότερη πρωθυπουργός σκανδιναβικής χώρας

Το 2019, στα 41 της, η Φρεντέρικσεν έγινε η νεότερη πρωθυπουργός σκανδιναβικής χώρας και διατήρησε τη θέση της μετά τη νίκη του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές του 2022.

«Ήμουν πολύ απασχολημένη με το να σας φροντίζω, να φροντίω τη χώρα μας που βρισκόταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά ίσως όχι τόσο καλή στο να φροντίζω τον εαυτό μου», είπε.

Την Τρίτη, σε συνέντευξή της στη δημόσια τηλεόραση DR, εξέφρασε τη λύπη της για τη σκλήρυνση του τόνου στον πολιιτκό διάλογο.

«Όλοι γνωρίζουμε, ανεξαρτήτως κόμματος, ότι τα σύνορα αλλάζουν δραματικά, ειδικά μετά την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή», είπε.

Στις 7 Ιουνίου, η Δανή πρωθυπουργός δέχθηκε επίθεση ενώ περπατούσε στο κέντρο της Κοπεγχάγης. Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ένας 39χρονος Πολωνός, συνελήφθη αμέσως και έκτοτε βρίσκεται προφυλακισμένος. Η αστυνομία θεωρεί ότι η πράξη του δεν είχε πολιτικά κίνητρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό