12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι γονείς θα μπορούν να μένουν με τα παιδιά τους, αλλά με αίτηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Σαγκάη επιτρέπει σε ορισμένους γονείς να μείνουν με παιδιά τους που έχουν μολυνθεί από τον Co-19, κάνοντας μια εξαίρεση στην πολιτική απομόνωσης οποιουδήποτε που βγαίνει θετικός μετά από τη δημόσια κατακραυγή.

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας παρέμεινε σε lockdown και διεξήγαγε περισσότερα τεστ κορωνοϊού την Τετάρτη μετά από ένα νέο άλμα στα νέα κρούσματα.

Ανώτατος αξιωματούχος υγείας της πόλης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι γονείς θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για να μείνουν με παιδιά με «ειδικές ανάγκες» και να τα συνοδεύσουν εάν κατανοούν πλήρως τους κινδύνους για την υγεία και υπογράψουν συμφωνία.

Οι γονείς πρέπει να φορούν μάσκες, να δειπνούν σε διαφορετική ώρα από τα παιδιά τους, να αποφεύγουν να μοιράζονται αντικείμενα μαζί τους και να ακολουθούν αυστηρά όλους τους κανονισμούς, δήλωσε ο Wu Qianyu της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας της Σαγκάης. Δεν όρισε τι χαρακτηρίζεται ως «ειδικές ανάγκες».

Η ανακοίνωσή ακολούθησε δημοσιεύματα των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης μια μέρα νωρίτερα ότι ένας χώρος απομόνωσης που δημιουργήθηκε στο Νέο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Σαγκάης δεχόταν παιδιά με γονείς. Η πόλη έχει ανοίξει μεγάλα κέντρα απομόνωσης για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους για να απομονώσει τον αυξανόμενο αριθμό θετικών κρουσμάτων.

Οι αναφορές ότι οι γονείς χωρίζονταν από τα παιδιά τους που είχαν προσβληθεί από Co-19 είχαν πυροδοτήσει ένα κύμα διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο το περασμένο Σαββατοκύριακο, που ενισχύθηκε από φωτογραφίες που δείχνουν πολλά παιδιά σε κούνιες σε χώρο καραντίνας χωρίς γονείς να φαίνονται.

Η Σαγκάη ανέφερε 17.077 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα με την προσέγγιση μηδενικού Co της Κίνας, η πόλη απαιτεί από όλους όσοι είναι θετικοί να παραμένουν σε καθορισμένες τοποθεσίες για έλεγχο, μαζί με τις στενές επαφές τους.

Τα τελευταία κρούσματα ανεβάζουν το σύνολο στη Σαγκάη σε περίπου 90.000 σε ένα ξέσπασμα που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα. Δεν έχουν ανακοινωθεί θάνατοι στο ξέσπασμα που προκλήθηκε από την παραλλαγή Omicron BA.2, η οποία είναι πολύ πιο μολυσματική αλλά και λιγότερο θανατηφόρα από το προηγούμενο στέλεχος Delta. Δύο θάνατοι αναφέρθηκαν σε ένα άλλο συνεχιζόμενο ξέσπασμα στην επαρχία Τζιλίν στα βορειοανατολικά της Κίνας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό