28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Οι γεωργικές προμήθειες θα μπορούσαν να περιοριστούν στις «φιλικές χώρες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρωσία θα μπορούσε να περιορίσει τις προμήθειες γεωργικών προϊόντων μόνο σε «φιλικές» χώρες, προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος εξαγωγέας σιταριού. 

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι θα ήθελε να περιγράψει «μερικά απλά αλλά σημαντικά σημεία σχετικά με την επισιτιστική ασφάλεια στη Ρωσία», δεδομένων των κυρώσεων που επιβλήθηκαν. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν μέρος της αγροτικής πολιτικής της χώρας εδώ και χρόνια.

«Θα προμηθεύουμε τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα μόνο στους φίλους μας», είπε ο Μεντβέντεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ευτυχώς έχουμε πολλούς από αυτούς και δεν βρίσκονται καθόλου στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική».

Οι γεωργικές προμήθειες σε «φιλικές χώρες» θα πληρώνονται τόσο σε ρούβλια όσο και στο εθνικό τους νόμισμα σε συμφωνημένη αναλογία, είπε ο Μεντβέντεφ.

Η Ρωσία είχε ήδη απαγορεύσει τις περισσότερες εισαγωγές τροφίμων από τη Δύση το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει πολλές φορές τη Ρωσία ότι προσπαθεί να δημιουργήσει επισιτιστική κρίση στοχεύοντας τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό