25.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Γερμανοί εργάτες της Tesla και οι περίεργες αναρρωτικές τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Elon Musk διερευνά τα υψηλά ποσοστά απουσιών στο εργοστάσιο της Tesla στο Grünheide της Γερμανίας, όπου το 17% των εργαζομένων δήλωσε ασθένεια τον Αύγουστο του 2024. τρεις φορές περισσότερο από τον μέσο όρο του κλάδου.

Το ζήτημα αυτό υπέπεσε στην αντίληψη του Musk μετά την αναφορά της Handelsblatt και την κοινοποίησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Musk απάντησε στο X, εκφράζοντας την ανησυχία του και επιβεβαιώνοντας ότι εξετάζει την κατάσταση.

Το εργοστάσιο, το οποίο παράγει το Model Y και απασχολεί περίπου 12.000 άτομα, έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές παύσεις παραγωγής λόγω διαδηλώσεων, διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα και μειωμένης ζήτησης.

Οι ταξινομήσεις της Tesla σε όλη την Ευρώπη μειώθηκαν κατά 16% τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους.

Επίσης, αναφορές έκαναν την εμφάνισή τους ότι διευθυντές της Tesla επισκέφθηκαν τα σπίτια εργαζομένων που βρίσκονταν σε αναρρωτική άδεια, γεγονός που οδήγησε σε αντιδράσεις από εργαζόμενους και συνδικαλιστικούς ηγέτες.

Ο περιφερειακός επικεφαλής του IG Metall, Dirk Schulze, επέκρινε τις επισκέψεις ως «παράλογη ενέργεια» ενάντια στα σταθερά υψηλά ποσοστά ασθενειών του εργοστασίου, αποδίδοντας το πρόβλημα στον ακραίο φόρτο εργασίας και στην πίεση της διοίκησης.

Οι υγιείς εργαζόμενοι φέρονται να επιβαρύνονται με επιπλέον εργασία, επιβαρύνοντας περαιτέρω το εργατικό δυναμικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό