20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι Γερμανοί γυρνούν την πλάτη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα στη Γερμανία έδειξε πως αυξάνεται συνεχώς η δημοτικότητα των αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης, αφού σχεδόν 1 στους 3 Γερμανούς, το 30%, δήλωσε πως το επόμενο αυτοκίνητο του θα ήθελε να είναι με κινητήρα βενζίνης, με το ποσοστό να είναι αυξημένο κατά 8% σε σχέση με πέρυσι (22%).
Ταυτόχρονα, η δημοτικότητα των υβριδικών αυτοκινήτων μειώθηκε στο 18% (22% το 2022), ενώ πτώση παρουσίασε και η δημοτικότητα των ηλεκτρικών, από 17% στο 16%. Σε πτωτική πορεία εξακολουθεί να βρίσκεται η δημοτικότητα των αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ, αφού μόλις 1 στους 10 Γερμανούς (10%) δήλωσε πως θα ήθελε το επόμενο του αυτοκίνητο να είναι με κινητήρα πετρελαίου.
Το 6% των Γερμανών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε πως θα προτιμούσε ένα αυτοκίνητο με κυψέλες υδρογόνου, ενώ το υπόλοιπο 20% δήλωσε αναποφάσιστο.

Οι Γερμανοί αμφιβάλλουν για τη χρησιμότητα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ειδικά με το εάν όντως αυτό έχει πραγματικά περιβαλλοντικά οφέλη, μιας και γίνεται όλο και πιο σαφές ότι οι μπαταρίες προκαλούν σημαντική περιβαλλοντική ζημιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, η φιλική προς το περιβάλλον εικόνα των ηλεκτρικών οχημάτων μειώνεται συνεχώς από το 2016. Μόνο το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί τώρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2022 ήταν 44%.
Το 57% των Γερμανών λέει πως δεν ενδιαφέρεται για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξαιτίας της περιβαλλοντικής ζημιάς των μπαταριών, το 49% εξαιτίας της περιορισμένης διάρκειας ζωής τους, το 63% για το ανεπαρκώς ανεπτυγμένο δίκτυο σταθμών φόρτισης, το 66% εξαιτίας της ανεπαρκής αυτονομίας τους και το 64% λόγω της αυξημένης τιμής αγοράς τους.
Το 68% των Γερμανών δήλωσε αντίθετο στη κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ε.Ε το 2035, με μόλις το 28% να δηλώνει υπέρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό