19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι Γερμανοί απορρίπτουν την κατάργηση των συμβατικών αυτοκινήτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γερμανία φαίνεται αποφασισμένη να μην συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλάνο που θέλει τα συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης να καταργούνται από το 2035 και μετά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέλοντας να μειώσει τις εκπομπές CO2 από τα νέα αυτοκίνητα κατά 100% μετά το 2035, οδηγεί όλους προς την ηλεκτροκίνηση και θα καταστήσει αδύνατη την πώληση αυτοκινήτων με συμβατικούς κινητήρες.
Όμως ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν μικρές κατηγορίες όπου οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι απαραίτητοι, και έτσι μία πλήρης απαγόρευση θα ήταν λάθος. Και προανήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησής του να μην συμφωνήσει με την ΕΕ στα σχέδιά της.
Πάντως ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση συνασπισμού που έχει σχηματιστεί στην Γερμανία με την συμμετοχή και των Πράσινων θεωρεί ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της στηρίζει σταθερά την θέση της για μηδενικούς ρύπους από το 2035 και ξεκινά σύντομα τις διαπραγματεύσεις με τις χώρες της ΕΕ για το χρονοδιάγραμμα της μετάβασης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό