20.6 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Οι Γάλλοι… γιούχαραν τις χαμένες βολές του Τζοέλ Εμπίντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες []

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο πλαίσιο της αναμέτρηση ανάμεσα στην Σερβία και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Κυριακή (29/07), ο Τζοέλ Εμπίντ αστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών και οι Γάλλοι τον αποδοκίμασαν με την φωνή τους. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως ο σταρ των Φιλαδέλφεια 76ερς είχε ζητήσει και είχε λάβει το γαλλικό διαβατήριο, δημιουργώντας ελπίδες για την συμμετοχή του στο γαλλικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπάσκετ, που δεν συνέβη ποτέ.

Ο 30χρονος σέντερ κατάγεται από το Καμερούν, αλλά αγωνίζεται με το εθνόσημο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ως Αμερικανός. Ο Εμπίντ δεν λογίζεται ως νατουραλιζέ παίκτης, παρόλο που γεννήθηκε στην πρωτεύουσα του Καμερούν, στην Γιαουντέ. Ολοκλήρωσε το Λύκειο, αλλά και το Κολέγιο, στην Φλόριντα και στο Κάνσας, αντίστοιχα. Επομένως θεωρείται πολίτης των ΗΠΑ.

Ωστόσο, πριν λίγο καιρό αιτήθηκε στην γαλλική κυβέρνηση την απόκτηση του διαβατηρίου τους. Το εν λόγω αίτημα εγκρίθηκε από την ευρωπαϊκή χώρα και γεννήθηκε η ελπίδα πως ο πολύπειρος NBAer θα εντιπροσωπεύσει την Γαλλία ως νατουραλιζέ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως και όλα έδειχναν πως ο Αμερικανοκαμερουνέζος ήθελε να κινηθεί επιχειρηματικά στην «Πόλη του Φωτός» και το διαβατήριο της χώρας θα του… έλυνε τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό