18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι βασικές προϋποθέσεις για Έλληνες και ξένους στις Β΄ ομάδες των ΠΑΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή των Β΄ ομάδων, των τεσσάρων «μεγάλων» της Super League (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2021/22.

Οι δύο Λίγκες συμφώνησαν να συμμετάσχουν τέσσερις Β’ ομάδες της Super League, βάσει του ειδικού ranking που διαμορφώθηκε. Από εκεί και ύστερα, αν κάποιος σύλλογος της Super League 2 δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την απαραίτητη για τη συμμετοχή του εγγυητική επιστολή, η κενή θέση θα αναπληρωθεί είτε από ομάδες της Football League που υποβιβάστηκαν, είτε απ’ την περσινή Γ΄ Εθνική.

Εντός των όρων συμμετοχής των Β΄ ομάδων συμπεριλήφθηκε μία σημαντική διάταξη για υποχρεωτική παρουσία στην ενδεκάδα μίνιμουμ πέντε Ελλήνων παικτών, όπως είχε ζητήσει και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης, προκειμένου να τονωθεί το εγχώριο στοιχείο.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης ποδοσφαιριστών από τις πρώτες στις δεύτερες ομάδες των Big-4, ενώ προβλέπεται όριο τεσσάρων ξένων (μη κοινοτικών) στην ενδεκάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό