23 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Οι Βίκτορ Άμπρος και Γκάρι Ρούβκουν κέρδισαν το Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του microRNA

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η πρωτοποριακή ανακάλυψη τους αποκάλυψε μια εντελώς νέα αρχή της γονιδιακής ρύθμισης»

Οι Βίκτορ Άμπρος και Γκάρι Ρούβκουν κέρδισαν το Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του microRNA. Συγκεκριμένα, οι βραβευθέντες ανακάλυψαν τη νέα κατηγορία μικροσκοπικών μορίων RNA, τα οποία διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη γονιδιακή ρύθμιση.

«Η πρωτοποριακή ανακάλυψή τους αποκάλυψε μια εντελώς νέα αρχή της γονιδιακής ρύθμισης που αποδείχθηκε ότι είναι απαραίτητη για τους πολυκύτταρους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων» ανέφερε η συνέλευση.

Ο Βίκτορ Άμπρος (γεννημένος το 1953 στο Νιου Χάμσαϊρ) είναι αμερικανός αναπτυξιακός βιολόγος που ανακάλυψε το πρώτο γνωστό microRNA (miRNA). Είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Ο Γκάρι Ρούβκουν (γεννημένος το 1952 στην Καλιφόρνια) είναι αμερικανός μοριακός βιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστώνη.

BREAKING NEWSThe 2024 #NobelPrize in Physiology or Medicine has been awarded to Victor Ambros and Gary Ruvkun for the discovery of microRNA and its role in post-transcriptional gene regulation. pic.twitter.com/rg3iuN6pgY

— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 7, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό