22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι Αυστραλοί δεν θα δώσουν βίζα σε ανεμβολίαστους αθλητές

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι τενίστες που δεν εμβολιάστηκαν κατά της Co-19 θα μπορούσαν να δυσκολευτούν να λάβουν βίζα για να συμμετάσχουν στο Australian Open, προειδοποίησε Αυστραλός πολιτικός σήμερα (19/10), θέτοντας αμφιβολίες για τη συμμετοχή του κατόχου του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος άσος, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη κι εννέα φορές νικητής του πρώτου Grand Slam εκάστου έτους, δεν έκρυψε το γεγονός ότι οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν θα μπορούσαν να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει το τουρνουά, όπου ήταν πιο επιτυχημένος.

«Αν κατάλαβα καλά, η κυβέρνηση και η Tennis Australia (η Αυστραλιανή Ομοσπονδία) θα πάρουν την τελική τους απόφαση σε δύο εβδομάδες», εξήγησε στη σερβική εφημερίδα Blic.

«Θα υπάρξουν πολλοί περιορισμοί. Προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες για όλους τους παίκτες, εμβολιασμένους ή όχι. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, ακόμα δεν ξέρω αν θα παίξω στη Μελβούρνη. Δεν ξέρω αν θα πάω στην Αυστραλία, η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι καλή».

Οι απόψεις του Σέρβου για το θέμα του εμβολιασμού είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενες. Ακόμα και σήμερα, ο Τζόκοβιτς αρνείται να πει αν ο ίδιος είναι εμβολιασμένος.

«Δεν μίλησα πολύ (για τον εμβολιασμό) επειδή όλοι μάντεψαν με βάση κάτι που είπα πριν από ένα χρόνο («προσωπικά, δεν είμαι για εμβόλια, δεν θα ήθελα να με υποχρεώσει κάποιος να το κάνω», είχε πει τότε). Δεν θα πω αν είμαι εμβολιασμένος ή όχι. Είναι ιδιωτικό θέμα, νομίζω ότι είναι ακατάλληλο να το ζητήσω από κανέναν. Σας λέω, δεν ξέρω αν θα πάω στην Αυστραλία».

Η αποουσία του, με παρόντες τους Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, τους οποίους επιδιώκει να προσπεράσει σε αριθμό τίτλων Grand Slam (20), θα ήταν πραγματικό πλήγμα. Μια επιλογή που φαίνεται έτοιμος να κάνει, ωστόσο, εάν η συμμετοχή του επρόκειτο να εξαρτηθεί από τον εμβολιασμό.

«Δεν νομίζω ότι ένας μη εμβολιασμένος τενίστας θα έχει βίζα για να έρθει σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Νταν Άντριους, πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόρια, του οποίου η πρωτεύουσα Μελβούρνη φιλοξενεί το Australian Open τον Ιανουάριο.

«Ο ιός δεν ενδιαφέρεται για την κατάταξή σου ή τον αριθμό των τουρνουά Grand Slam που έχεις κερδίσει», πρόσθεσε ο πολιτικός:

«Κι αν αυτοί οι παίκτες έπαιρναν βίζα, πιθανότατα θα έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, σε αντίθεση με άλλους, εμβολιασμένους παίκτες». Ο Τζόκοβιτς ξέρει πια τι να περιμένει…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό