24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι απονομές των θριαμβευτών: Τζούνης και Τσαπατάκης στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων [vids]

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελλάδα κέρδισε ακόμα δύο σπουδαίες διακρίσεις στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων που λαμβάνουν χώρα στο Παρίσι, με τους Αντώνη Τσαπατάκη και Κωνσταντίνο Τζούνη να κατακτούν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντιστοίχως στα αθλήματά τους.

Ο σπουδαίος Έλληνας κολυμβητής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100μ πρόσθιο SB4 της διοργάνωσης της γαλλικής πρωτεύουσας και χάρισε το 7ο συνολικά μετάλλιο της Ελλάδας στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, πραγματοποιώντας μια εκπληκτική κούρσα.

Ο Τσαπατάκης κυνήγησε ακόμα και το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, όμως εν τέλει τερμάτισε με χρόνο 1:36.16 έναντι του 1:32.20 που σημείωσε ο Ντμίτρι Τσερνιάεφ που ειναι από την Ρωσία αλλά αγωνίζεται ως ανεξάρτητος αθλητής. Αυτό όμως δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την σπουδαία επιτυχία που σημείωσε ο κολυμβητής συμπατριώτης μας, κάνοντας μια κούρσα ζωής και κάνοντας όλη την Ελλάδα υπερήφανη.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Τζούνης κατέκτησε το χάλκινο στον τελικό δισκοβολίας στην κατηγορία F56. Ο Έλληνας δισκοβόλος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η 5η ρίψη του ήταν… όλα τα λεφτά, καθώς έστειλε τον δίσκο του στα 41 μέτρα και 32 εκατοστά. Για την ιστορία, οι υπόλοιπες προσπάθειες του Τζούνη μετρήθηκαν στα 39.14μ, 39,90μ και 37,87μ, έχοντας επίσης δύο άκυρες. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος, Κλοντινέϊ Ντο Σάντος Μπατίστα, με 46.86 μέτρα και το αργυρό ο Ινδός, Γιογκές Κατούνια, με 42.22 μέτρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό