20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι απολυμένοι του Μασκ, παίρνουν την εκδίκησή τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελικά, κανείς δεν πάει χαμένος. Την ευκαιρία να προσλάβουν έμπειρα στελέχη της πληροφορικής σπεύδουν να αδράξουν εταιρείες, μιλώντας περιφρονητικά για τις μεθόδους του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο λόγος για τον Έλον Μασκ που εν μία νυκτί απέλυσε 3.700 εργαζομένους, περίπου τους μισούς του εργατικού δυναμικού του Twitter.

«Σας απωθεί το σοβινιστικό στυλ διαχείρισης του Έλον Μασκ; Ελάτε σε μας!». Οι επιχειρήσεις τεχνολογίας που “λιμοκτονούν” για ταλέντα απευθύνουν κάλεσμα στους χιλιάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter  που είδαν την πόρτα της εξόδου όταν η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη.

Μαζικές είναι παράλληλα και οι παραιτήσεις από εργαζόμενους που διαφωνούν με τις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις που σκέπτεται να κάνει ο Μασκ. Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της εταιρείας στο παράρτημα της Γαλλίας ήταν ο τελευταίος διευθυντής που αποχώρησε.

C’est fini 🫡 Fierté, honneur et mission accomplie. Au revoir #twitterfrance 🇫🇷. Quelle aventure ! Quelle equipe ! Quelles rencontres ! Merci à tous pour ces 7 années incroyables et intenses💙. #workhardplayhard #OCaptainMyCaptain #LoveWhereYouWorked

— damien viel (@damienviel) November 20, 2022

Σε κάθε περίπτωση, οι απολυμένοι, παίρνουν το αίμα τους πίσω καθώς, έχουν γίνει περιζήτητοι, ενώ πιθανά τεχνικά προβλήματα στο Twitter- κάτι για το οποίο πολλοί ανησυχούν – μετά την αποχώρησή ζωτικού προσωπικού θα είναι πλήγμα για το Twitter.

Περί… μεγάλων ηγετών

Η Κέιτι Μπερκ, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού Hubspot κατηγόρησε τον Musk, ότι απέλυσε -και- όσους τους ασκούσαν κριτική.

«Ως ηγέτης, η κριτική είναι μέρος της δουλειάς σου», έγραψε σε ανάρτησή της στο Linkedin. “Οι μεγάλοι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι οι διαφωνίες και ο διάλογος, μας κάνουν καλύτερους και είναι μέρος της διαδικασίας. Εάν θέλετε ένα μέρος όπου μπορείτε να διαφωνείτε (με έναν ευγενικό, σαφή τρόπο φυσικά) με τους ανθρώπους, το HubSpot σας προσλαμβάνει.”

Μέχρι αργά τη Δευτέρα, η ανάρτηση της Μπερκ είχε περισσότερες από 35.000 θετικές αντιδράσεις στο Linkedin.

Άλλες εταιρείες ακολουθούν παρόμοια προσέγγιση

This is not leadership. https://t.co/MvxXodbxrQ

— Katie Burke (@katieburkie) November 15, 2022

Ανοιχτή επιστολή: «Μιλάει το ταλέντο σας»

Η Αμάντα Ρίτσαρντσον,  διευθύνουσα Σύμβουλος της startup προσλήψεων CoderPad, δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή προς τους αποχωρούντες από το Twitter.

Αναφερόμενη στην αρχική απαγόρευση  της εξ αποστάσεως εργασίας από τον Μασκ, η Ρίτσαρντσον περιέγραψε την εξαγορά του Μασκ ως ένα “s*** show” που ήταν “τρομερά απογοητευτικό, καταθλιπτικό και αποθαρρυντικό”.

«Στο CoderPad, πιστεύουμε ότι οι ικανότητές σας, τα λένε όλα. Όχι το από πού δουλεύετε. Ούτε πρέπει να εργάζεστε 7 ημέρες την εβδομάδα επί 18 ώρες την ημέρα.», έγραψε

Μια πρόσφατη έκθεση από την εταιρεία ανάλυσης αγοράς Gartner διαπίστωσε ότι η πληθώρα ψηφιοποίησης επιχειρήσεων και κυβερνητικών υπηρεσιών δημιούργησαν μια «υπερανταγωνιστική» αγορά για ταλέντα.

«Από την οπτική μας , πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς οι άνθρωποι που δεν θα μας μιλούσαν καν, τώρα είναι απογοητευμένοι και κοιτάζουν προς τα εμάς», είπε ο Μάικλ Γουίνινγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας cloud και λογισμικού Calix, στο Reuters. «Η τοξική κουλτούρα σε χώρους εργασίας τους κάνει να λένε «φτάνει πια».

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό