29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Οι απαντήσεις του Πολ και το Over του Εμπίντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Προγνωστικά και ανάλυση για το game 5 στις σειρές Φοίνιξ – Ντάλας και Φιλαντέλφεια – Μαϊάμι.

Η Φιλαντέλφεια έχασε εύκολα τα πρώτα δύο ματς στη Φλόριντα, χωρίς τον τραυματία Τζόελ Εμπίντ στη σύνθεση της. Με την επιστροφή όμως του Καμερουνέζου σούπερ σταρ, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς προστάτευσε την έδρα της και έφερε τη σειρά με το Μαϊάμι στην ισοπαλία, κερδίζοντας με 99-79 το game 3 και με 116-108 το game 4.

Ειδικά στο τέταρτο παιχνίδι πάντως, αυτός που έκανε τη διαφορά ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος σημείωσε 31 πόντους (οι 16 στην 4η περίοδο) με 6/10 τρίποντα. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του “μούσια” στην εφετινή postseason με 30+ πόντους.

Μαϊάμι – Φιλαντέλφεια: Προγνωστικά και Ανάλυση

Γενικά, οι Σίξερς βελτίωσαν κατακόρυφα την εικόνα τους στα δύο παιχνίδια στο Wells Fargo Center. Στα πρώτα δύο ματς, που έλειψε ο Εμπίντ, σούταραν με 48,5% εντός παιδιάς και με 22% από το τρίποντο. Στο τρίτο και το τέταρτο παιχνίδι πήγαν στο 51,2% εντός παιδιάς και εκτόξευσαν στο 44% το ποσοστό τους από το τρίποντο.

Εντελώς αντίθετη ήταν η εικόνα των Χιτ, οι οποίοι στα δύο ματς στην πόλη της αδελφικής αγάπης σούταραν άθλια, έχοντας συνολικά 14/65 τρίποντα (21,5%). Είναι χαρακτηριστικό, πως στο game 3 και στο game 4, οι Σίξερς σκόραραν 54 πόντους παραπάνω από τους Χιτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου!

Παρά το comeback των Σίξερς και τη δεδομένη απουσία του Κάιλ Λάουρι για το αποψινό ματς, οι μπουκ θεωρούν ότι η έδρα θα συνεχίσει να κάνει το κουμάντο σε αυτή τη σειρά και προσφέρουν φαβορί το Μαϊάμι στους 2,5 πόντους (11/05 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Το θετικό για τη Φιλαντέλφεια είναι πως ισοφάρισε, χωρίς να έχει κάνει κάποιο φοβερό παιχνίδι μέχρι στιγμής ο Εμπίντ. Αρχικά, με την εξαιρετική τους άμυνα στο τρίτο ματς και εν συνεχεία με τη vintage εμφάνιση του Χάρντεν στο τέταρτο, οι Σίξερς αγόρασαν χρόνο για να μπορέσει ο Εμπίντ να φτάσει στο πραγματικό του επίπεδο.

Προγνωστικά NBA

Ο ηγέτης των Σίξερς έκανε μεν double-double και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο πήρε συνολικά μόλις 25 σουτ και σκόραρε 18 και 24 πόντους αντίστοιχα. Για να διεκδικήσουν οι Σίξερς ένα break στην εξαιρετική έδρα του Μαϊάμι, χρειάζονται οπωσδήποτε απόψε μία γεμάτη επιθετικά εμφάνιση από τον Εμπίντ.

Στο 1.83, να σημειώσει πάνω από 25 πόντους ο Εμπίντ, στο 2.30+ αν υπερασπιστούν παράλληλα οι Σίξερς ένα… γενναιόδωρο χάντικαπ 9,5 πόντων.

Τα πέμπτα παιχνίδια της σειράς είναι πάντα από τα πιο κρίσιμα, διότι ο νικητής φτάνει σε match ball. Συνήθως, σε αυτά τα ματς μιλούν οι μεγάλοι παίκτες και ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ένας τέτοιος. Ο σούπερ σταρ των Χιτ, ήταν ο μόνος που διασώθηκε από το ναυάγιο του Μαϊάμι στο game 3 και στο game 4, σημειώνοντας 33 και 40 πόντους αντίστοιχα, με εκπληκτικά μάλιστα ποσοστά (54,5% και 65%). Στο 1.93 απόψε το Over 25,5 πόντοι του Μπάτλερ, ο οποίος είχε 30,5 πόντους στον πρώτο γύρο με την Ατλάντα και μέχρι στιγμής, σημειώνει 27,5 στον δεύτερο γύρο με τη Φιλαντέλφεια.

Φοίνιξ – Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Εξίσου συναρπαστική είναι και η σειρά του Φοίνιξ με το Ντάλας. Οι Σανς κέρδισαν με χαρακτηριστική άνεση τα πρώτα δύο παιχνίδια στην Αρίζονα και έδειξαν ότι δεν θα προβληματιστούν ιδιαίτερα. Ωστόσο, στο Τέξας τα βρήκαν σκούρα, αφού οι Μάβερικς απάντησαν με ισάριθμες νίκες και πλέον η σειρά είναι πάλι στο “Χ”!

Το Ντάλας στα δύο παιχνίδια στην έδρα του, κατάφερε να κρατήσει πολύ χαμηλά το Φοίνιξ, μόλις στους 94 και στους 101 πόντους αντίστοιχα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην απενεργοποίηση του Κρις Πολ, ο οποίος στο game 3 έκανε επτά λάθη (!) στο πρώτο ημίχρονο και στο game 4 έπαιξε μόλις 23 λεπτά, αφού οι διαιτητές των φόρτωσαν με ορισμένα… αστεία φάουλ για τη φύση των αγώνων στα playoffs. Συνέπεια τούτου, ήταν να αποβληθεί στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και τελικά να ολοκληρώσει το ματς με μόλις πέντε πόντους.

Επιστρέφοντας στο Footprint Center, αναμένεται να δούμε τον κανονικό Κρις Πολ απόψε. Ο εγκέφαλος των Σανς έχει 23,2 πόντους κατά μέσο όρο με 54,4% ποσοστό ευστοχίας, στα εντός έδρας παιχνίδια, στην τρέχουσα postseason.

Μετά λοιπόν τις δύο κάκιστες εμφανίσεις του στο Ντάλας, λογικά θα δώσει απαντήσεις στο game 5, όπου οι μπουκ θεωρούν καθαρό φαβορί το Φοίνιξ στο 1.35-1.40, παρότι το μομέντουμ είναι θεωρητικά στην πλευρά των Μάβερικς (11/05 05:00 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24). Το ενδεχόμενο ο Πολ να υπερβεί τους 16 πόντους και παράλληλα οι Σανς να κερδίσουν, καλύπτοντας ένα χάντικαπ 1,5 πόντου μας δίνει απόδοση πάνω από 2.50.

Προγνωστικά NBA

Από εκεί και πέρα, το Ντάλας λογικά θα βασιστεί ξανά πολύ στο τρίποντο. Στο τέταρτο παιχνίδι, με εξαίρεση τον Λούκα Ντόντσιτς ο οποίος τα “έσπασε” με 1/10 τρίποντα, οι υπόλοιποι παίκτες του Τζέισον Κιντ ήταν σαν να έπαιζαν ρολόι απέναντι στην εμβρόντητη άμυνα των Σανς.

Οι Μάβερικς ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 20/44 (45,5%) και τον Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ να κάνει ρεκόρ καριέρας με 8/12 τρίποντα και career-high στα playoffs με 24 πόντους. Με εξαίρεση το game 2, όπου ο Φίνεϊ-Σμιθ φορτώθηκε με φάουλ και έπαιξε μόλις 20 λεπτά, στα υπόλοιπα τρία ματς της σειράς αγωνίστηκε μίνιμουμ 38, αφού αποτελεί ένα από τα κύρια αμυντικά όπλα του Κιντ στον περιορισμό του Ντέβιν Μπούκερ.

Ο 29χρονος φόργουορντ είναι ένας κλασικός 3-and-D παίκτης, αφού κάνει τη δουλειά του στην άμυνα με ζήλο και παράλληλα δίνει επιθετικές λύσεις με το περιφερειακό του σουτ. Στον πρώτο γύρο με τους Τζαζ είχε 13,2 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στην σειρά με τους Σανς έχει 13,8, παρότι σκόραρε μόλις στο δύο στο game 2. Το βασικό line για τους πόντους του απόψε είναι στο 12,5 και το έχει ξεπεράσει στη φετινή postseason 7/10 φορές. Στο 1.90 το Over 12,5 πόντοι του Φίνεϊ-Σμιθ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μαϊάμι – Φιλαντέλφεια: 2 +9,5 & Εμπίντ Over 25,5 πόντοι (απόδοση 2.35), 02:30
Μαϊάμι – Φιλαντέλφεια: Μπάτλερ Over 25,5 πόντοι (απόδοση 1.93), 02:30
Φοίνιξ – Ντάλας: 1 -1,5 & Πολ Over 16,5 πόντοι (απόδοση 2.52), 05:00
Φοίνιξ – Ντάλας: Φίνεϊ-Σμιθ Over 12,5 πόντοι (απόδοση 1.90), 05:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό