28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι αξέχαστες στιγμές και ατάκες του Νίκου Αλέφαντου [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Νίκος Αλέφαντος, στις 23 Ιουνίου του 2020, «άφησε» την τελευταία του πνοή μετά από καρδιακή προσβολή σε ηλικία των 81 χρονών. Η παρακαταθήκη που άφησε με τις ατάκες του, αλλά και με τις προπονητικές του τακτικές θα είναι πάντα «χαραγμένες» στην μνήμη του κάθε υγιή φιλάθλου. 

EUROKINISSI
Το παράπονό του προς τον Γιώργο Δούρο

Την σεζόν 2003/04, ο Ολυμπιακός πέρναγε μεγάλη κρίση. Ο τότε πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», ο Σωκράτης Κόκκαλης, ήθελε να επενδύσει σε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτό το εγχείρημα δεν πήγε τόσο καλά και στις 19 Μαρτίου του 2004, έγινε για τρίτη φορά προπονητής του συλλόγου ο Αλέφαντος. Χωρίς να χάσει χρόνο, πήρε την ομάδα από το… μηδέν και την έφτασε να βρίσκεται μία «ανάσα» από το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ένα διαιτητικό λάθος του Γιώργου Δούρου στο ντέρμπι «αιωνίων» κόντρα στον Παναθηναϊκό, έκανε τον Αλέφαντο να «σπάσει» την σιωπή του σε εκπομπή της Έλλη Στάη για τον Έλληνα ρέφερι λίγο καιρό μετά από το συγκεκριμένο παιχνίδι. 

«Μάθε μπαλίτσα από τον… άρχοντα!» 

Ο Νίκος Αλέφαντος, φημιζόταν για το εκρηκτικό ταπεραμέντο και για την αντιπαλότητα που είχε με τους δημοσιογράφους. Έτσι, όταν ήταν προπονητής το 1999 στην Προοδευτική, είπε την πιο «μυθική» ατάκα σε έναν ρεπόρτερ που τον ενόχλησε η ερώτησή του. 

Το «παραδίδω ποδόσφαιρο» και η λογομαχία με την εξέδρα

Στον Ιωνικό ο Αλέφαντος ήταν προπονητής δύο φορές (1991, 1992/93). Στην πρώτη θητεία του και σε παιχνίδι απέναντι στο Αιγάλεω, όπου η ομάδα της Νίκαιας νίκησε 5-1, ο Έλληνας τεχνικός ανέβηκε στις εξέδρες του γηπέδου και φώναξε στους φιλάθλους πως παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου και άλλα πολλά. 

Όταν έπιασε παίκτη του Ολυμπιακού από τον λαιμό

Στην πρώτη του θητεία στον Πειραιά το 1984-85, ο Αλέφαντος «έκλεισε» το στόμα του Νορβηγού ποδοσφαιριστή του κλαμπ, τον Ρότζερ Άλμπρετσεν. Ο λόγος, όμως, είναι επειδή ο παίκτης του Ολυμπιακού πριν από λίγα λεπτά είχε δεχθεί την κόκκινη κάρτα και εν θερμώ έλεγε διάφορα που δεν έπρεπε να ακουστούν. 

Η επίθεση στον Χαριστέα μετά τον αποκλεισμό από το Euro 2008 

Στο τουρνουά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008, η Εθνική μας ομάδα αποκλείστηκε με κάτω… τα χέρια. Ο Αλέφαντος σε τηλεοπτική εκπομπή της εποχής, επιτέθηκε στον Άγγελο Χαριστέα, για το πώς λειτουργούσε τότε η «γαλανόλευκη» και γιατί δεν είχαν καλεστεί μέχρι τότε ο… Παπασταθόπουλος και ο Μήτρογλου.

Προπονητής στον Φωστήρα για… μία μέρα

Το 2002, ο Νίκος Αλέφαντος κατάφερε να γίνει προπονητής της ιστορικής ομάδας των Αθηνών, τον Φωστήρα. Αυτό, δεν κράτησε για πολύ, καθώς μετά από τσακωμό που είχε με τον πρόεδρο του συλλόγου, παραιτήθηκε μετά από… τρεις ώρες!

«Γεια σου ρε Αλέφαντε…»

Το 1983, το συγκροτήματα «Τα παιδιά της Πάτρας», έβγαλαν ένα τραγούδι για χάρη του Νίκου Αλέφαντου, το οποίο έγινε σύντομα διάσημο και «σημάδεψε» τον Έλληνα προπονητή για όλη του την ζωή. 

Κλείνοντας, ο Νίκος Αλέφαντος θα είναι πάντα ένας από τους αγαπημένους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα λείπει εσαεί από τον χώρο της προπονητικής με τον χαρακτήρα του, αλλά και με τις άλλες χάρες που είχε. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό