15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Οι Ήρωες: 1821 » -2ο επεισόδιο, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2ο επεισόδιο της δραματοποιημένης σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ, «1821: Οι Ήρωες», θα μεταδοθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 21.00. Σ’ αυτό το επεισόδιο, θα παρακολουθήσουμε τη ζωή και την ιστορία ενός από τα πιο αγαπημένα και εμβληματικά πρόσωπα της επανάστασης, του Γεώργιου Καραϊσκάκη, τον οποίο ενσαρκώνει ο Αργύρης Πανταζάρας.

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν ο νόθος γιος της καλόγριας και ένας από τους σημαντικότερους στρατηγούς της επανάστασης. Μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της ζωής του πριν το 1821 σκιαγραφούμε τον τολμηρό νέο που από το τίποτα κατέληξε πρωτοπαλίκαρο του Αλή Πασά και αποφάσισε να πολεμήσει για τη δημιουργία μιας ελεύθερης Ελλάδας. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται όλη η πορεία του: οι σημαντικότερες στρατιωτικές επιτυχίες του, η στρατηγική του ευφυΐα, οι συγκρούσεις με τον Μαυροκορδάτο και η δίκη του, η αναγνώρισή του ως αρχιστράτηγος της Ρούμελης, οι προσπάθειές του για την απελευθέρωση της Αθήνας και οι διαφωνίες του με τους επιβεβλημένους ξένους στρατηγούς μέχρι τον πρόωρο και σκιώδη θάνατό του. 

Στα επόμενα επεισόδια, κατά σειρά εμφάνισης, θα δούμε: τη Θεοφανία Παπαθωμά να ενσαρκώνει τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, τον Ερρίκο Λίτση στον ρόλο του Ανδρέα Μιαούλη, την Ιφιγένεια Καραμήτρου που υποδύεται τη Μαντώ Μαυρογένους, και τους Αντώνη Καραθανασόπουλο και Σπύρο Σταμούλη που θα υποδυθούν τους Φιλέλληνες Λόρδο Βύρωνα και Σάμιουελ Χάου αντίστοιχα.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ξεχωριστής παραγωγής είναι της Ανιές Σκλάβου και του Στέλιου Τατάκη. Τη Διεύθυνση Φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Βασιλάκης, την Ενδυματολογική Επιμέλεια η Μαρία Μαγγίρα και τη Σκηνογραφία η Αγγελική Ανακτορίδη. Τη μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει ο πιο επιτυχημένος συνθέτης της γενιάς του, Φοίβος. Η Εκτέλεση Παραγωγής είναι της JK Productions. 

1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ Κάθε Παρασκευή στις 21.00, στον ΣΚΑΪ

https://www.instagram.com/1821_skaitv.gr/



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό