22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι Έλληνες αθλητές ρίχνονται στη μάχη για μια Ευρωπαϊκή διάκριση και η Εθνική Τράπεζα είναι πάλι παρούσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Έλληνες πρωταθλητές ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και κολύμβησης με πέντε από αυτούς να έχουν την στήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Στο Μόναχο και τη Ρώμη θα χτυπάει η καρδιά του αθλητισμού το προσεχές διάστημα αφού εκεί θα διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου και κολύμβησης αντίστοιχα.

Όλοι οι κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης θα αγωνιστούν εκεί και ανάμεσά τους θα βρίσκονται πολλοί Έλληνες που θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να βρεθούν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Η αρχή θα γίνει στη Ρώμη όπου το διάστημα 11-17 Αυγούστου θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, ενώ από τις στο Μόναχο 15 μέχρι τις 21 Αυγούστου θα έχουμε τους αντίστοιχο του στίβου.

Η Εθνική Τράπεζα, συνεχίζοντας τη διαχρονική της παράδοση στη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού, βρίσκεται στο πλευρό πέντε αθλητών που θα αγωνιστούν στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα και είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μίλτος Τεντόγλου, απογείωση για το χρυσό

Ο μεγάλος σταρ του μήκους είναι Έλληνας. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγωνίσματος και μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Όρεγκον είναι δεδομένο ότι θα θέλει να επιστρέψει στο αγαπημένο του χρώμα, το χρυσό.

Ο ίδιος είναι κάτοχος του τίτλου από το ευρωπαϊκό του Βερολίνου πριν από τέσσερα χρόνια και τώρα είναι το μεγάλο φαβορί για να ανέβει ξανά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Αν βρει τη φορά του τότε δεδομένα μπορεί να προσγειωθεί πιο μακριά απ’ όλους τους αντιπάλους του και εάν αυτό συμβεί είναι δεδομένο πως στις 16 Αυγούστου ο Εθνικός Ύμνος θα ακουστεί προς τιμή του.

Ο προκριματικός του άλματος εις μήκος είναι στις 15 Αυγούστου στις 13.10 μμ και εάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, θα είναι και στον τελικό την επόμενη ημέρα (16/08) στις 21.27 μμ

Χρήστος Φραντζεσκάκης, το νέο αστέρι της σφυροβολίας

Για όσους παρακολουθούν από κοντά τον στίβο το όνομα του Χρήστου Φραντζεσκάκη είναι κυκλωμένο εδώ και πολλά χρόνια. Το ταλέντο του ήταν φανερό και αποτυπώθηκε στις διακρίσεις του στις μικρότερες κατηγορίες.

Τώρα πια, αγωνιζόμενος ως άνδρας, θέλει να αφήσει το στίγμα του και εκεί. Ήδη, έστειλε το πρώτο μήνυμα στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου κατέκτησε την 9η θέση. Τώρα θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό όπου ο πήχης δεδομένα θα πάει πιο ψηλά.

Απέναντί του θα βρει σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει στο να στοχεύσει την εξάδα. Κάτι που μπορεί να πετύχει με μια βολή κοντά στο ατομικό του ρεκόρ.

Ο προκριματικός της Σφυροβολίας πραγματοποιείται στις 17 Αυγούστου στις 10.35 πμ και εφόσον τα καταφέρει θα βρίσκεται στον τελικό της 18ης Αυγούστου (21.10 μμ).

Σπυριδούλα Καρύδη, θέλει τον πρώτο της τελικό

Είναι δίχως αμφιβολία το επόμενο μεγάλο όνομα του ελληνικού στίβου στα οριζόντια άλματα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμού φέτος, ωστόσο έχει αποδείξει ότι είναι μαχήτρια.

Πριν από λίγες ημέρες αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου όπου αποκόμισε πολλές και πολύτιμες εμπειρίες. Στα 21 της χρόνια θα αγωνιστεί ξανά ανάμεσα στις κορυφαίες του τριπλούν στο Μόναχο και ως πρώτο στόχο της έχει την πρόκριση στον τελικό. Η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη, όμως έχοντας αφήσει πίσω τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν θα κυνηγήσει ένα άλμα κοντά στα 14μ. που θα την βάλει ανάμεσα στις κορυφαίες.

Αγωνίζεται στις 17 Αυγούστου, ώρα 13.35 μμ, στον προκριματικό και με ένα καλό άλμα θα βρίσκεται στον τελικό που γίνεται στις 19 Αυγούστου, στις 21.55 μμ.

Ελίνα Τζένγκο, ψάχνει την καθιέρωση σε επίπεδο γυναικών

Η χώρα μας έχει παράδοση στον ακοντισμό αφού έχει βγάλει πολλές μεγάλες αθλήτριες. Η επόμενη μεγάλη είναι δεδομένα η Ελίνα Τζένγκο.

Το γεγονός ότι ήδη στα 20 της χρόνια έχει γεμίσει το παλμαρέ της με μετάλλια σε όλες τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες και πάει στο Μόναχο έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο λέει πολλά για το μεγάλο ταλέντο της.

Εκείνη έχει πάντοτε ψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό της, όμως πηγαίνει βήμα βήμα. Έτσι, ο πρώτος της στόχος θα είναι η πρόκριση στον τελικό (κάτι που φυσικά είναι μέσα στις δυνατότητές της) και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να στείλει όσο πιο μακριά μπορεί το ακόντιό της στον μεγάλο τελικό.

Ο προκριματικός του ακοντισμού πραγματοποιείται στις 18 Αυγούστου, στις 10.00 πμ και 2 ημέρες μετά (20/08) στις 21.25 μμ, ο μεγάλος τελικός, στον οποίο ελπίζει να είναι παρούσα.

Κριστιάν Γκολομέεβ, μια τορπίλη έτοιμη για κορυφή

Όσα και να γράψει κανείς για τον Κριστιάν Γκολομέεβ θα είναι λίγα. Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής έχει καταφέρει μέσα από τη σκληρή δουλειά του να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ταχύτερους του κόσμου και αυτό θέλει να αποδείξει και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο στόχος του είναι ξεκάθαρος. Να κρεμάσει στο λαιμό του το τρίτο μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μετά το ασημένιο του 2018 στη Γλασκώβη και το χάλκινο στη Βουδαπέστη, ο Κριστιάν Γκολομέεβ θέλει να ανέβει ξανά στο βάθρο στα 50μ ελεύθερο.

Η προετοιμασία του έχει πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα και δεδομένα είναι ικανός να πραγματοποιήσει έναν ακόμα μεγάλο στόχο του.

Ο Γκολομέεβ θα μπει στη μάχη του μεταλλίου στις 16 Αυγούστου στις 10.00 πμ συμμετέχοντας στον προκριματικό των 50μ ελεύθερο, ελπίζοντας να συνεχίσει στους ημιτελικούς που διεξάγονται το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό