25.5 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Οινούσσες: Καταδίωξη ταχύπλοου και σύλληψη διακινητή μεταναστών από το Λιμενικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε επιχείρηση που πραγματοποίησε την Τετάρτη το Λιμενικό, ανοιχτά των Οινουσσών, συνέλαβε έναν διακινητή μεταναστών μετά από καταδίωξη.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να κινείται στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών με κατεύθυνση τις ακτές της Χίου.

Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του σκάφους του Λιμενικού και συνέχισε την πορεία του. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη.

Το πλωτό του Λιμενικού Σώματος, με κατάλληλους χειρισμούς, προέβη στην ακινητοποίηση του σκάφους επί του οποίου επέβαιναν 23 αλλοδαποί (13 άντρες, 5 γυναίκες και 5 ανήλικοι) καθώς και ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής. Ο 27χρονος συνελήφθη για παράβαση του Ν. 3386/2005 (παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια) και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (κώδικας μετανάστευσης).

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου διενεργεί την προανάκριση, ενώ κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό