21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οικονόμου- Live η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η Ελλάδα, παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις, επέστρεψε δυναμικά στο διεθνές γίγνεσαθαι. Είναι ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά και διαδραματίζει κομβικό ρόλο στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη. Η φωνή της ακούγεται σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο και το κύρος της έχει αποκατασταθεί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του τύπου στη Θεσσαλονίκη. 

Πρόσθεσε ότι σταθμό για την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της χώρας μας αποτέλεσε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, η συνάντηση με τον Μπάιντεν, η ομιλία στη Γερουσία και η αποδοχή που έτυχαν οι θέσεις του αναδεικνύουν τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στη χώρα μας, αλλά και από το διεθνές κύρος του πρωθυπουργού. 

Σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την προβληματικότητα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς, τους κινδύνους για τη συνοχή του ΝΑΤΟ και ζήτησε να λαμβάνονται υπόψη οι κινήσεις αυτές στις συζητήσεις για την προμήθεια εξοπλισμού. 

Σε ό,τι αφορά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «είναι θλιβερό, κόντρα στην παγκόσμια εθνουσιώδη υποδοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε στάση ανάξια των περιστάσεων. Αιχμάλωτος στη μιζέραια, στη μικρότητα και την εμπάθεια που τον χαρακτηρίζει. Δεν κατάλαβε καν ούτε την ενόχληση της τουρκικής πλευράς, ούτε την οργή του τουρικικού τύπου». 

Σχετικά με τα αιτήματα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά χαιρετίζει τις ιστορικές τους αποφάσεις υπογραμμίζοντας ότι η προσχώρησής τους στη Συμμαχία θα ενισχύσει τη συλλογική ασφάλεια της Ευρώπης.  

«Η Σουηδία, μια χώρα που βρίσκεται σε καθεστώς ουδετερότητας για πάνω από 200 χρόνια, δε συμμετείχε καν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επιλέγει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, γιατί καταλαβαίνει ότι ο γεωπολιτικός χάρτης της Ευρώπης έχει επανασχεδιαστεί», σημείωσε. 

Ερωτηθείς για την προμήθεια των F-35, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η άμυνα της χώρας, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, δεν είναι απλώς αυτοσκοπός, αλλά ο υπέρτατος σκοπός και μια υπεύθυνη κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάζει διαρκώς για την ενίσχυση της άμυνας και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας σε βάθος χρόνου». 

Παράλληλα, έβαλε τέλος στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ξεκαθαρίζοντας ότι «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι εκτός πραγματικότητας». 

Απαντώντας στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι με δεδομένα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού συστήματος, «η ΝΔ με βάση τη δουλειά της θα απευθυνθεί με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό, θα ζητήσει να αξιολογηθεί το έργο της, να συγκρίνει τη διακυβέρνηση του σήμερα με την προηγούμενη και να αποφασίσει. Πιστεύουμε ότι η σταθερή διακυβέρνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αυτοδύναμη Ελλάδα». 

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό