22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οικονόμου για Μπογδάνο: Λάθος του – Ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον δε θα γίνουν ανεκτές

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο την Πέμπτη. Λάθη όπως του κ. Μπογδάνου δεν θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον προειδοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

“Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της χώρας, πόσω μάλλον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανήλικων. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη για μια φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση, αδιαπραγμάτευτη, για μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη. Είναι αυτονόητο ότι τα στελέχη  μας πρέπει να τηρούν αυτή την αρχή λόγω και έργω. Ήταν λάθος η πράξη του κ. Μπογδάνου δε συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξης. Ο κ. Μπογδάνος αναγνώρισε το λάθος με την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος, ωστόσο οφείλω να ξεκαθίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δε θα μπορούν να γίνονται ανεκτά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι ιστοσελίδα δημοσιοποίησε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας, επειδή κάποια εξ αυτών έμοιαζαν ξένα, με τον βουλευτή να κοινοποιεί το δημοσίευμα. 

“Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα retweet που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού” ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.

Διάλογος με δημοσιογράφο για τα παιδιά μεταναστών

Ερώτηση: Εντάξει ήταν λάθος η ενέργεια του κ. Μπογδάνου… Η κυβέρνηση προστατεύει, διασφαλίζει τα δικαιώματα καμία αντίρρηση. Ωστόσο το θέμα είναι παλιότερο και έχει τεθεί κι από άλλους πολιτικούς… Υπάρχει πρόβλημα με το μεγάλο αριθμό ανήλικων παιδιών μεταναστών στα ελληνικά σχολεία; 

“Τοποθετήθηκα στο θέμα δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω…” 

Δημοσιογράφος: Αν μου επιτρέπετε… 

“Κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα, οφείλει να έχει τη μόρφωση και την εκπαιδευτική αντιμετώπιση που πρέπει να έχει… Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα. Είναι η δική μας κυβέρνηση αυτή που έχει φροντίσει κανένα παιδί να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακού  και νηπιακού σταθμού. Είναι αυτονόητη προτεραιότητα και υποχρέωση της χώρας να προστατεύει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ πολύ περισσότερο των ανήλικων παιδιών… Συζητάμε αν η μόρφωση είναι δικαίωμα; Για όνομα του Θεού!”

Δημοσιογράφος: Όχι συζητάμε, μόνο τον αριθμό… Όσα θα είναι εδώ θα έχουν όλα τα δικαιώματα, αλλά μήπως είναι πολλά;  

“Ήμουν απολύτως ξεκάθαρος… Ο ανθρωπισμός δεν μετριέται με νούμερα”. 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό