13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οικονομικός διευθυντής για… μία μέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία μέρα παρέμεινε στη δουλειά ο νέος οικονομικός διευθυντής της Moderna, τον οποίο η εταιρεία αναγκάστηκε να απολύσει την περασμένη εβδομάδα.

Ο Χόρχε Γκόμεζ ήταν οικονομικός διευθυντής στην Dentsply Sirona για περίπου δυόμισι χρόνια προτού η Moderna ανακοινώσει στις 11 Απριλίου ότι θα είναι ο οικονομικός διευθυντής της από τις 9 Μαΐου. Η Moderna φαίνεται ότι δεν γνώριζε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Dentsply είχε λάβει πληροφορίες από νυν και πρώην υπαλλήλους στις αρχές Μαρτίου που οδήγησαν σε εσωτερική έρευνα. Αυτή η έρευνα, που δεν είχε αποκαλυφθεί εκείνη την περίοδο, εξετάζει κάθε ρόλο που έπαιξε η ανώτερη διοίκηση της Dentsply στην ακατάλληλη χρήση κινήτρων μυστικών πωλήσεων στα τέλη του 2021 για την τεχνητή ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων και τη διόγκωση των αμοιβών των στελεχών.

 Σε δηλώσεις του ο CEO της εταιρείας, Νουμπάρ Αφεγιάν, υπερασπίζεται την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούσε να είχε κάνει κάτι διαφορετικό.  Ο ίδιος επιμένει ότι είχε κάνει όλες τις σωστές ερωτήσεις, αλλά δεν ενημερώθηκε λόγω νομικών περιορισμών για την εσωτερική έρευνα για τις οικονομικές αναφορές στον πρώην εργοδότη του Γκόμεζ.

Εταιρείες του μεγέθους της Moderna, η οποία έχει αγοραία αποτίμηση 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνήθως διενεργούν εξαντλητικό έλεγχο για τις προσλήψεις και η αποτυχία της εταιρείας βιοτεχνολογίας να ανακαλύψει τα ζητήματα στον προηγούμενο εργοδότη του Γκόμεζ έχει αναζωπυρώσει τις παλαιότερες ανησυχίες για την διοίκησή της. Ωστόσο, η Moderna είπε ότι ενήργησε μόλις ενημερώθηκε για την έρευνα από την Dentsply Sirona και ανακοίνωσε την αποχώρηση του Γκόμεζ την επόμενη μέρα, στις 11 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον Αφεγιάν, ούτε η εταιρεία αναζήτησης στελεχών της Moderna φέρει ευθύνη καθώς δεν γνώριζε για την έρευνα της εταιρείας κατασκευής οδοντιατρικού εξοπλισμού Dentsply Sirona, η οποία αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το γεγονός ότι αυτά τα γεγονότα δεν ήταν διαθέσιμα σε εμάς είχε νομικό πλαίσιο», είπε ο Αφεγιάν σε συνέντευξή του στους Financial Times, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για το κατά πόσο «κάναμε αρκετές ερωτήσεις ή τις σωστές ερωτήσεις». «Τόσο η διαδικασία πρόσληψης και ελέγχου όσο και η διαδικασία με την οποία αντιδράσαμε στα νέα δεδομένα που προέκυψαν, ήταν απολύτως κατάλληλες», πρόσθεσε.  

Ορισμένοι επέκριναν το διοικητικό συμβούλιο της Moderna ότι δεν εντόπισε πιθανά προβλήματα στην Dentsply, ειδικά αφού ο όμιλος οδοντιατρικών προϊόντων απέλυσε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό του Ντον Κέισι στις 19 Απριλίου, χωρίς εξήγηση. Η απόλυση του Κέισι συνέβη μερικές εβδομάδες προτού ο Γκόμεζ ξεκινήσει τη νέα του δουλειά στη Moderna.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό