19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οικογενειακός γιατρός ΙΙ – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Χαίρομαι γιατί ο καθηγητής της ιατρικής και ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Μουτσόπουλος «μεταγλώττισε» τη χτεσινή μου Αιχμή και από ποίημα την μετέτρεψε σε τέσσερις ευκρινείς προτάσεις που παραθέτω.

«Η ανάπτυξη συστήματος Α’ φροντίδας Υγείας σε ένα κράτος απαιτεί σοβαρή μελέτη των αναγκών για ιατρούς Α’ φροντίδας Υγείας για κάθε διαμέρισμα πόλεων, συμπλέγματος χωριών και των νησιών και όχι πυροτεχνήματα εξαγγελίες. Ειδικότερα απαιτεί:

Α) Την καταγραφή του αριθμού των Ιατρών ανά περιοχή που επιθυμούν να ενταχθούν και υπηρετήσουν το Α’ σύστημα Υγείας.

Η υστερία του Ερντογάν με τους Αμερικανούς

Β) Την διασύνδεση των Ιατρών Α’ φροντίδας Υγείας με δεύτερο- και τριτοβάθμια νοσηλευτικά ιδρύματα για την παραπομπή ασθενών τους που χρήζουν νοσηλείας.

Γ) η αμοιβή τους από τον κρατικό κουρβανά να γίνεται με βάση τις προσφερόμενες υπηρεσίες στα άτομα της περιοχής που έχουν την ιατρική τους φροντίδα.

Δ) Στο Α’ σύστημα φροντίδας Υγείας δύνανται να ενταχθούν Γεν Ιατροί, Παθολόγοι, ιατροί άνευ ειδικότητας και παιδίατροι για παιδιατρικά περιστατικά»

Τον ευχαριστώ εκ μέρους της φιλοσοφίας διότι όλοι «χρωστάμε έναν κόκορα στον Ασκληπιό» (Σωκράτης). Αλλά η ποίηση είναι τελικά «αμετάφραστη», αχάριστη και πεισιθάνατη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό