20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οδηγώντας μια Ferrari 250 GTO

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ferrari 250 GTO είναι ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα του κόσμου, καθώς κάθε φορά που μια από τις 39 που κατασκεύασε η Ferrari βγαίνει στο σφυρί, η τιμή της ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξε και περίπτωση που μια 250 GTO πουλήθηκε για 70 εκατ. ευρώ.
Η Ferrari 250 GTO είναι ένα από τα καλύτερα Sports Cars όλων των εποχών και κατά πάσα πιθανότητα η καλύτερη Ferrari που έχει κατασκευαστεί στην ιστορία. Το αριθμητικό μέρος του ονόματός της αφορά την χωρητικότητα του κάθε κυλίνδρου ενώ το GTO σημαίνει “Gran Turismo Omologata”.

Μόλις 39 κομμάτια βγήκαν από την γραμμή παραγωγής και αν αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να έτρεξε η 250 GTO σε αγώνες αφού οι κανονισμοί απαιτούν 100 παραδείγματα, να σου απαντήσω πως όλα γίνονται με λίγη ιταλική εφευρετικότητα! Η Ferrari δεν αριθμούσε τα οχήματα με σειριακό τρόπο αλλά “πηδούσε” αρκετούς αριθμούς για οχήματα που απλά δεν υπήρχαν, μπερδεύοντας έτσι την FIA.
Στα τεχνικά τώρα, η GTO φορά τον 3,0-λιτρο V12 κινητήρα που αποδίδει 300 άλογα, έχοντας κόφτη στις 8.500 σ.α.λ. Διαθέτει ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο με αλουμινένιο σώμα, διπλά ψαλίδια εμπρός και live-axle με ημι-ελλιπτικά ελατήρια πίσω, τέσσερα δισκόφρενα και βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.040 κιλά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό