13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οδηγός Tesla Model S Plaid “βράζει” τα φρένα του και τρακάρει με 270 χλμ/ώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο οδηγός πίσω από το κανάλι Chillin’ with Chet στο YouTube απέκτησε πρόσφατα ένα Tesla Model S Plaid. Ως ιδιοκτήτης ενός Tesla με κανάλι στο YouTube, ο Chet έχει ήδη ανεβάσει αρκετά s με τα κατορθώματα του, ενώ μεταξύ άλλων επιχείρησε να οδηγήσει το αυτοκίνητο δύο φορές κάτω από το νερό.
Ωστόσο, ο Chet παρατήρησε ότι τα φρένα του αυτοκινήτου δεν συμβαδίζουν με τον συνδυασμό μεγάλης ισχύος και τεράστιου βάρους. Έτσι, αποφάσισε να τοποθετήσει ένα νέο σύστημα πέδησης και αμέσως μετά πήγε να το δοκιμάσει στην πίστα. Εκεί, όμως, είχε ένα ατύχημα με τα φρένα του, ενώ έτρεχε με 270+ χλμ/ώρα.

Ο οδηγός φορούσε ζώνη ασφαλείας, αλλά όχι κράνος, ενώ δεν είχε καθίσματα ειδικά για την πίστα ή ζώνες πέντε σημείων. Έτσι, υπέστη κάταγμα στο γόνατο, ρήξη χιαστών και πέντε σπασμένα πλευρά, αλλά επέζησε.
Όπως τονίζει ο Chet, τα νέα ανταλλακτικά του συστήματος πέδησης δεν ήταν η πηγή του προβλήματος. Σε προηγούμενο βίντεο που τεκμηριώνει την αλλαγή φρένων, ανέφερε ότι τοποθέτησε νέες δαγκάνες και carbon δίσκους μπροστά, καθώς και αγωνιστικά τακάκια σε νέους σιδερένιους δίσκους στον πίσω άξονα. Πρόσθεσε, επίσης, μεταλλικά σωληνάκια φρένων υψηλής πίεσης μπροστά αλλά όχι πίσω.
Ωστόσο, δεν αντικατέστησε το υγρό φρένων DOT3, με DOT4 (ή υψηλότερο, ανάλογα με το τι άλλο έχει αλλαχτεί στο σύστημα πέδησης) που λειτουργεί με ασφάλεια σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Ο Chet αναφέρει ότι το χαμηλότερο σημείο βρασμού του υγρού φρένων ήταν η αιτία που προκάλεσε το σφοδρό ατύχημα του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό