26.3 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Οδηγός Tesla αποφεύγει τρένο την τελευταία στιγμή ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας ιδιοκτήτης Tesla Model 3 ανέφερε δύο αποτυχίες του συστήματος Full Self-Driving (FSD) σε σιδηροδρομικές διαβάσεις τους τελευταίους έξι μήνες, ιδιαίτερα σε συνθήκες ομίχλης.

Σε ένα περιστατικό, το αυτοκίνητο δεν αντέδρασε σε επερχόμενο τρένο, αναγκάζοντας τον οδηγό να πάρει τον έλεγχο την τελευταία στιγμή. Αν και απέφυγε τη σύγκρουση με το τρένο, το αυτοκίνητο χτύπησε σε έναν στύλο, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Το βίντεο της κάμερας ταμπλό δείχνει το Tesla να κινείται σε πυκνή ομίχλη, χωρίς να φρενάρει καθώς πλησιάζει τη διάβαση του τρένου.

Ο οδηγός επενέβη την τελευταία στιγμή, αποφεύγοντας το τρένο, αλλά χτύπησε έναν στύλο πριν το αυτοκίνητο σταματήσει σε παρακείμενο χωράφι. Ο οδηγός υπέστη ελαφρά τραύματα, χωρίς να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Το βίντεο μοιράστηκε στο Tesla Motors Club Forum και διαδόθηκε γρήγορα στα κοινωνικά μέσα. Πολλοί σχολιαστές κατηγόρησαν τον οδηγό για υπερβολική εξάρτηση από το FSD και για απροσεξία.

Ο οδηγός, με ένα χρόνο εμπειρίας με το Tesla Model 3, προσπαθεί να συλλέξει τηλεμετρικά δεδομένα και να βρει άλλους χρήστες με παρόμοιες εμπειρίες, αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες με δικηγόρους λόγω απουσίας σοβαρών τραυματισμών.

Το εγχειρίδιο της Tesla τονίζει ότι το FSD απαιτεί συνεχή προσοχή από τον οδηγό, κάτι που πολλοί ιδιοκτήτες αγνοούν, οδηγώντας σε επικίνδυνα ατυχήματα. Οι αρχές έχουν επικρίνει την Tesla για τον όρο “full self-driving” για ένα σύστημα που απαιτεί ανθρώπινη επίβλεψη.

Cameras are good enough for FSD – Elon Musk.Unless you don’t want to get hit by a train.”I have owned my Tesla for less than a year, and within the last six months, it has twice attempted to drive directly into a passing train while in FSD mode. The most recent incident… pic.twitter.com/XAQccItBYw— Artem Russakovskii (@ArtemR) May 19, 2024

Post by @vantazach View on Threads



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό