14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οδηγούμαστε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση παρόλο που τα άλλα κόμματα έχουν ίδιες στρατηγικές

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είμαστε αισιόδοξοι θα πάμε μπροστά!»

Περίπου μισή ώρα διήρκεσε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το πρωί της Τετάρτης (24/5). Σε δηλώσεις, μετά τη σύσκεψη των προχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, φθάνοντας στον Περισσό.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε το ΚΚΕ ως τη μόνη δύναμη πραγματικής, μαχητικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για μια κυβερνητική πολιτική που είναι και θα είναι ενάντια στο λαό και χαρακτήρισε άδικο τον εκλογικό νόμο.

«Ήταν μία θεσμική σύσκεψη για τον σχηματισμό εκλογικής, υπηρεσιακής κυβέρνησης μιας και δεν έγινε δυνατό από τα άλλα πολιτικά κόμματα, που έχουν ίδιες στρατηγικές στοχεύσεις και κοινά προγράμματα, να διαμορφωθεί κυβέρνηση συνεργασίας με βάση τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής» ανέφερε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε «έτσι, λοιπόν, οδηγούμαστε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με εκλογές στις 25 του Ιούνη και εκεί θα δώσουμε όλοι τη μάχη. Προχωράμε δυνατά από τώρα, τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί του ΚΚΕ, έτσι ώστε να γίνει ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εκτίμησε πως πρώτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είναι η Νέα Δημοκρατία και πως τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης θα στηρίζουν την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, όπως έκαναν και στο παρελθόν. «Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα είναι αντιλαϊκή και η αντιπολίτευση θα την στηρίζει, όπως την έχει στηρίξει και στο παρελθόν και τώρα με βάση τις κοινές στρατηγικές επιλογές που έχουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, τα δύο κόμματα ως αντιπολίτευση, θα στηρίζουν αυτή την πολιτική που θα είναι ενάντια στον λαό μας για τα συμφέροντα των λίγων. Από αυτή τη σκοπιά, η μόνη δύναμη που προβάλει ως δύναμη πραγματικής, μαχητικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας είναι μόνο το ΚΚΕ και βέβαια λόγω του πιο άδικου εκλογικού νόμου απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων, να καταγράψει το ΚΚΕ ψήφους και ποσοστά, όχι μόνο τα ίδια, το 7,2%, αλλά πολύ περισσότερα στις επόμενες εκλογές» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

«Τέτοια ενθαρρυντικά μηνύματα έρχονται από όλη την Ελλάδα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Καλούμε και όσους συνανθρώπους μας, φίλους και φίλες που σκέφτηκαν να ψηφίσουν το ΚΚΕ και δεν το έκαναν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής να το κάνουν τώρα, έχοντας και την εικόνα όλων των υπόλοιπων αποτελεσμάτων. Είμαστε αισιόδοξοι θα πάμε μπροστά!» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό