26.3 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

«Ξεφουσκώνει» η επιτυχία του Tesla Model Y;

Ειδήσεις Ελλάδα

To Model Y της Tesla, το οποίο ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Μάιο του 2023, έπεσε στην 18η θέση τον Μάιο του 2024.

Οι πωλήσεις του ηλεκτρικού SUV μειώθηκαν απότομα κατά 49%, φτάνοντας συνολικά τις 10.582 μονάδες, δυσχεραίνοντας σημαντικά τις πιθανότητές του να διατηρήσει τον προηγούμενο τίτλο του ως το επιβατικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Στην πτώση αυτή συνέβαλαν διάφοροι παράγοντες, όπως το μειωμένο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη και η παύση των κρατικών επιδοτήσεων.

Επιπλέον, η Tesla αντιμετώπισε λειτουργικά θέματα, όπως η πρόσφατη απεργία των λιμενεργατών στη Σουηδία, η οποία επηρέασε τις παραδόσεις.

Εν τω μεταξύ, το T-Roc της Volkswagen, ένα γερασμένο μοντέλο που ετοιμάζεται για λίφτινγκ, εκτοξεύτηκε μπροστά και κατέκτησε την προσωρινή κορυφή τον Μάιο του 2024.

Με αύξηση 12% στις πωλήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το T-Roc τοποθετήθηκε μπροστά από το πρόσφατα ανανεωμένο VW Golf και το Dacia Sandero, τα οποία κατείχαν υψηλές θέσεις στους πίνακες.

Η ανάκαμψη του VW Golf, παρά τη μακροχρόνια πτώση της δημοτικότητάς του τα τελευταία χρόνια, σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση 28% στις παραδόσεις, η οποία οφείλεται εν μέρει στις βελτιώσεις στο εσωτερικό του τελευταίου μοντέλου.

Η επίδοση αυτή υποδηλώνει τη δυνατότητα του Golf να ξεπεράσει το T-Roc μόλις συγκεντρωθούν τα τελικά αποτελέσματα της αγοράς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό