21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξεπερνούν κάθε φαντασία οι επιδόσεις του Rimac Nevera (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

To ηλεκτρικό hypercar από την Κροατία έχει αρχίσει να δίνει τα διαπιστευτήριά του σε όλο τον κόσμο, επιτυγχάνοντας μοναδικές επιδόσεις οι οποίες θα ήταν αδιανόητες για αυτοκίνητο παραγωγής χωρίς την ηλεκτροκίνηση.
Η πιο πρόσφατη επίδειξη δύναμης έγινε στις ΗΠΑ όπου βρίσκεται προς επίδειξη αυτόν τον καιρό για το Monterey Car Week το Nevera.Eκεί στα χέρια του Brooks Weisblat από το DagTimes, κατάφερε να κάνει μερικούς εντυπωσιακούς χρόνους σε πίστα αγώνων dragster.
H καλύτερη επίδοση ήταν τα 8:582 δευτερόλεπτα για το τέταρτο του μιλίου, χρόνος που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής, με ταχύτητα εξόδου τα 269,58 χλμ/ώρα.

Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι η επαναληψιμότητα των μοναδικών αυτών επιδόσεων, καθώς έκανε 11 προσπάθειες με αντίστοιχα νούμερα. Ενώ όλα έγιναν με κανονικά ελαστικά Michelin Pilot 4S, έστω και αν κάποιες φορές προηγήθηκαν κάποια burn out για να ζεσταθούν στην εκκίνηση της πίστας.
Απίστευτες είναι και οι τιμές για τις υπόλοιπες επιταχύνσεις, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 2 μόλις δευτερόλεπτα, το 0-200 σε 5,2 δευτερόλεπτα και το 100-200 χλμ/ώρα σε 2,95 δευτερόλεπτα!
Να υπενθυμίσουμε ότι το Rimac των 2 εκατ. δολαρίων διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη απόδοση στους 1.940 ίππους και ροπή στα 2.360 Nm, με την μπαταρία των 120 kWh (την μεγαλύτερη σε αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι στιγμής) να αντέχει για 547 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό