28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ξενύχτησε ο Πειραιάς, γιόρτασε όλη η Ελλάδα! – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνική ομάδα που κατέκτησε Ευρωπαϊκό τρόπαιο! Ο Θρύλος σήκωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια το UEFA Europa Conference League, μετά τη νίκη του με 1-0 επί της Φιορεντίνα στον τελικό της διοργάνωσης.

Από το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης και μετά άρχισαν οι πανηγυρισμοί των «ερυθρόλευκων» στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και συνεχίστηκαν στους δρόμους της Αθήνας μέχρι τον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Εκεί όπου κατευθύνθηκε η αποστολή της ομάδας και μαζί με χιλιάδες φιλάθλους γιόρτασαν την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League.

Στο Δημοτικό Θέατρο την ομάδα περίμενε ο ηγέτης του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος υποδέχτηκε τους θριαμβευτές και απευθυνόμενος στον κόσμο ανέφερε: «Σήμερα το όνειρο το τρελό, είναι πλέον πραγματικότητα. Για τον Ολυμπιακό μας, για τον Πειραιά μας, για την Ελλάδα μας. Αυτή τη νύχτα θέλω να τη χαρούν ιδιαίτερα ο ατελείωτος λαός μας, οι παίκτες μας, ο μεγάλος μας προπονητής και όλοι εσείς που μας δώσατε τη δύναμη να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ζήτω ο Θρύλος, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα, να είστε όλοι καλά».

Στη συνέχεια το σύνθημα έδωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, ο οποίος δήλωσε: «Πετύχαμε έναν άθλο. Σας ευχαριστούμε όλους. Θέλω να αγαπάτε αυτήν την ομάδα με την καρδιά σας». Λίγο μετά, μαζί με τους συμπαίκτες του και τον πρόεδρο του Θρύλου σήκωσαν το τρόπαιο του UEFA Europa Conference League.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είπε: «Είναι το πρώτο, αλλά ελπίζουμε να μην είναι το τελευταίο. Είναι δικό μας, είναι για όλους τους Έλληνες».

Ξεσηκωμός σε όλη την Ελλάδα!

Ο Πειραιάς ήταν το επίκεντρο της γιορτής του Ολυμπιακού για το τεράστιο επίτευγμα που πέτυχε, αλλά όλη η Ελλάδα ήταν στο… πόδι μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/5)! Σε όλη τη χώρα ο «ερυθρόλευκος» λαός βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου.

Το ίδιο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπου το Ελληνικό στοιχείο είναι έντονο, όπως σε Αμερική, Αυστραλία Γερμανία και όχι μόνο!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό