18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Ξεμένουν από όπλα οι Ουκρανοί»

Ειδήσεις Ελλάδα

Δημοσίευμα των Times αναφέρει πως οι Ουκρανοί «ξεμένουν από όπλα» στη μάχη κατά των Ρώσων.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε τον Πολ Γκροντ, επικεφαλής μη κυβερνητικής οργάνωσης, που εκπροσωπεί την ουκρανική διασπορά. Ο κ. Γκροντ λέει πως στις 15 Μαρτίου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κούλεμπα στη Λβιβ και εκεί ο Υπουργός του είπε ότι «έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες» πριν τελειώσει ο οπλισμός.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τελειώνουν οι αντιαρματικοί πύραυλοι Stinger και Javelin που έχει προμηθευτεί η Ουκρανία από τη Δύση και πως υποσχέσεις για οπλισμό από τη Γερμανία και τη Γαλλία ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί.

Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν παρατηρήσει πως οι Ουκρανοί «προφανώς ξοδεύουν πολλά πυρομαχικά», περισσότερα από όσο αναμενόταν λόγω της πιο σθεναρής από το αναμενόμενο αντίστασης.

Οι Times αναφέρουν πως σύμφωνα με πληροφορίες τους ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι ήγειρε ανησυχίες σε συνομιλία με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Τζόνσον το Σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι κάποιες χώρες πράγματι δεν έχουν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τους ως προς την παροχή όπλων.

Προ ημερών,ο Ζελένσκι είχε πει πως τα πυρομαχικά που λαμβάνει η χώρα του από τη Δύση σε μία εβδομάδα εξαντλούνται εντός 20 ωρών.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο δήλωσε πως στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τη συνάντηση Κούλεμπα-Γκροντ η κατάσταση ως προς τις στρατιωτικές προμήθειες «έχει εν μέρει βελτιωθεί».

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό