18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεμένουν από διαγνωστικά τεστ καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είμαστε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας»

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές γνωστοποίησαν ότι τους τελειώνουν τα διαγνωστικά τεστ για την Co-19, ενώ στην Ολλανδία καταγράφηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας.

«Είμαστε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», είπε ο Γιάαπ Άικελμπομ, ο επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της Co-19 στο Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας.

Η υπηρεσία εργάζεται για να αυξήσει τις δυνατότητες διαγνωστικών εξετάσεων, εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων που αιφνιδίασε την κυβέρνηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε. Περίπου το 85% των ενηλίκων στην Ολλανδία είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) ανακοίνωσε χθες ότι καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων, πάνω από 110.000 μέσα σε μία εβδομάδα. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 44% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα και η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Αυξάνονται επίσης οι εισαγωγές σε νοσοκομεία όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το νέο κύμα ξεκίνησε λίγο αφότου η κυβέρνηση ήρε τα περισσότερα μέτρα, τον Σεπτέμβριο, μια απόφαση την οποία πήρε πίσω μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων. Την περασμένη εβδομάδα επέβαλε μερικό λοκντάουν ενώ η χρήση μάσκας είναι ξανά υποχρεωτική στα καταστήματα. Μπαρ και εστιατόρια κλείνουν στις 8 το βράδυ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό