35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ξεκινούν τα 40άρια από την Τρίτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τρίτη, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις αλλά και με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους συνθήκες καύσωνα, ενώ αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες κυρίως διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ, στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Οι υψηλότερες τιμές αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και συγκεκριμένα σε περιοχές που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Αντιθέτως, στα παραθαλάσσια τμήματα, οι μέγιστες τιμές θα είναι περίπου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Συγκεκριμένα, θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 39 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου αλλά και στις Κυκλάδες τους 34 με 36 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 40 με 41 και τοπικά 42 βαθμούς και στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 37 με 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 και τοπικά θα αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη τιμή θα είναι περίπου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις κυρίως όμως νότιοι-νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 και τοπικά θα αγγίξει και τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό