18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν σήμερα οι εξετάσεις για κορωνοϊό από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Έναρξη των εξετάσεων από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ τις γνωστές μας ΚΟΜΥ (Κινητές Ομάδες Υγείας) έχουμε σήμερα  Δευτέρα 4 Μαΐου.  Στόχος των μονάδων αυτών είναι η αντιμετώπιση  εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19.

Οι ΚΟΜΥ είναι επί της ουσίας 500 κινητές μονάδες επαγγελματιών υγείας οι οποίοι θα διενεργούν κατ’ οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού COVID- 19.

Για την εξυπηρέτηση των μονάδων αυτών έχουν μισθωθεί 500 οχήματα ενώ, το πρόγραμμα το οποίο εγκρίθηκε μέσω ΕΣΠΑ,  περιλαμβάνει και την προμήθεια καυσίμων για τις μετακινήσεις των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

Τα συνεργεία απαρτίζονται από 1 οδηγό και 1 νοσηλευτή το κάθε ένα και θα διεκπεραιώνουν 20 δείγματα ανά βάρδια, σε δύο κατηγορίες πολιτών: σε άτομα με γριπώδη συμπεριφορά και σε άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στόχος είναι να ανακαλύψουμε πόσο μεγάλη είναι η διασπορά της νόσου σε όλη την Ελλάδα και να προλάβουμε πιθανόν προβλήματα από ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι 4 από αυτές θα βρίσκονται στο 2ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου (Πυθαγόρα 7, Γαλάτσι) προκειμένου να εξετάσουν τους ηλικιωμένους και το προσωπικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό