24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξεκινά το royal tour Meghan και Harry στην Κολομβία και τα σχέδιά τους εκεί μόλις αποκαλύφθηκαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Γιατι βρίσκονται στην Κολομβία οι Sussexes; Τι θα κάνουν και ποιους θα συναντήσουν εκεί; 

Νέες λεπτομέρειες για το ταξίδι των Sussexes έχουν έρθει στο προσκήνιο και το ταξίδι του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle στην Κολομβία αναμένεται να ξεκινήσει.

Στις 15 Αυγούστου όπως ήταν προγραμματισμένο ξεκινά το tour του ζευγαριού στην Κολομβία, όπου θα έρθουν σε επαφή με αρκετό κόσμο και μεταξύ άλλων θα παρακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα, όπως ένα μουσικό φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εκεί.

Το Φεστιβάλ Petronio Alvarez, όπως λέγεται, το οποίο διαρκεί από τις 14 έως τις 19 Αυγούστου, είναι μια γιορτή του αφροκολομβιανού πολιτισμού με μουσική, φαγητό, ποτό και επίδειξη μόδας.

Έρημος έχει μείνει ο τεράστιος κήπος στο Frogmore Cottage

Η «βασιλική περιοδεία» Harry και η Meghan Markle στην Κολομβία

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην Μπογκοτά με την υποδοχή της αντιπροέδρου Francia Márquez και του συζύγου της, Rafael Yerney Pinillo. Η Márquez, η οποία είναι η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που κατέχει αυτή τη θέση στην Κολομβία, ανακοίνωσε επίσημα την επίσκεψη του ζευγαριού την 1η Αυγούστου, λέγοντας ότι «αποδέχθηκαν ευγενικά την πρόσκλησή μου να επισκεφθούν την όμορφη χώρα μας».

Συνεχίζοντας το έργο τους μέσω του Ιδρύματος Archewell γύρω από τον ψηφιακό κόσμο και την επίδρασή του στους νέους, οι Sussexes θα περάσουν μέρος της πρώτης τους ημέρας στην Κολομβία κάνοντας ένα Insight Session σε ένα σχολείο. Θα συμμετάσχουν επίσης σε μια σύνοδο κορυφής που θα συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες, ακτιβιστές και μέλη της κοινότητας που εργάζονται για τη δημιουργία πιο θετικών διαδικτυακών περιβαλλόντων.

Το ζευγάρι εμφανίστηκε πρόσφατα στο CBS Sunday Morning για να συζητήσει μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται The Parents Network, η οποία υποστηρίζει γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν επηρεαστεί από τραύματα που σχετίζονται με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η επίσκεψή τους πραγματοποιείται ενόψει της πρώτης Παγκόσμιας Υπουργικής Διάσκεψης για την εξάλειψη της βίας κατά των παιδιών, που θα πραγματοποιηθεί στην Κολομβία τον Νοέμβριο.

Στις 16 Αυγούστου ο Harry και η Meghan Markle θα βρίσκονται επίσης στην Μπογκοτά, όπου θα επισκεφθούν μαθητές για να τονίσουν τη συναισθηματική ευημερία στην εκπαίδευση, θα παραστούν σε γεύμα που θα παραθέσει η αντιπρόεδρος Márquez και θα συναντηθούν με τους διαγωνιζόμενους των Invictus Games της Κολομβίας.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex θα επισκεφθούν επίσης τις πόλεις Καρταχένα και Κάλι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, θα επισκεφθούν ακόμα το San Basilio de Palenque, το οποίο ήταν η πρώτη ελεύθερη αφρικανική πόλη στην αμερικανική ήπειρο.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί την πρώτη κοινή παρουσία του πρίγκιπα Harry και της Meghan στην Κολομβία, όπου η δούκισσα του Sussex – η οποία πριν από λίγες ημέρες γιόρτασε τα γενέθλιά της – θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις γνώσεις της στα ισπανικά.

Το ταξίδι στην Κολομβία έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά το ταξίδι του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex στη Νιγηρία, όπου τόνισαν τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Archewell για την ψυχική υγεία των νέων και έδωσαν έμφαση στους Αγώνες Invictus. Το ταξίδι ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικό για τη Meghan, η οποία αποκάλυψε στο podcast της Archetypes ότι έμαθε ότι είναι 43% Νιγηριανή μέσω ενός γενεαλογικού τεστ.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να συναντιόμαστε απευθείας με τους ανθρώπους, να υποστηρίζουμε τους σκοπούς μας και να ακούμε, προκειμένου να φέρουμε λύσεις, υποστήριξη και θετική αλλαγή», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο πρίγκιπας Harry στο People.

Παραλήρημα στα βρετανικά Μέσα

Εδώ και μερικές ώρες, τα βρετανικά Μέσα έχουν πάθει «εμμονή» με το συγκεκριμένο ταξίδι. Ο λόγος; Το ξέφρενο παρελθόν του πρίγκιπα Harry που έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται για τη συμπεριφορά του στη χώρα αυτή.

Στα απομνημονεύματά του, που κυκλοφόρησαν το 2023 με τον τίτλο «Spare», ο ίδιος είχε γράψει: «Στην εφηβεία μου, όταν είχε επισκεφθεί το εξοχικό ενός φίλου, κάποιος μου πρόσφερε κοκαϊνη. Τότε έκανα πρώτη φορά και μετά έκανα μερικές ακόμα φορές» και συμπλήρωσε ότι η χρήση του ναρκωτικού δεν τον έκανε να νιώθει χαρούμενος αλλά διαφορετικός.

Με αφορμή αυτό το ταξίδι στην Κολομβία, ανώνυμη πηγή στην Daily Beast είπε «Οι έμποροι ναρκωτικών έχουν καταστρέψει την Κολομβία και από την πλευρά του θα ήταν σωστό να ζητήσει συγγνώμη που έγινε μέρος αυτής της κατάστασης».

: AP Photo/Rebecca Blackwell

: Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό