13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεκινά τις παραδόσεις με drones η Amazon (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη φωτογραφία εικονίζεται το drone που θα μεταφέρει τα προϊόντα της Amazon.

Περίπου μια δεκαετία μετά την εξαγγελία του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος για τη χρήση drones στη μεταφορά προϊόντων της ο ιντερνετικός εμπορικός κολοσσός παρουσίασε το αυτόνομο όχημα που θα χρησιμοποιήσει. Παρά τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν σε αυτόν τον τομέα δεν χρειάστηκαν αρκετά χρόνια μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο drone για τις μεταφορές των προϊόντων που πουλά η Amazon ή καλύτερα εκείνων που μπορεί να μεταφέρει ένα μικρού μεγέθους drone.

Η Amazon ξεκινά σε πιλοτικό στάδιο την παράδοση παραγγελιών με αυτό το drone στην κωμόπολη Λόκφορντ που βρίσκεται 50 χλμ. νοτιοανατολικά του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια. Ο χρήστης της υπηρεσίας Prime-Air που αφορά την μεταφορά παραγγελιών της Amazon με drones θα μπορεί να παρακολουθεί μάλιστα στον υπολογιστή ή το κινητό του τηλέφωνο την πορεία του drone για να ξέρει την ακριβή ώρα παράδοσης. Όταν το drone φτάσει στο σημείο παράδοσης θα στέκεται στον αέρα σε κοντινή απόσταση από το έδαφος και θα αφήνει το προϊόν που μεταφέρει απαλά στο έδαφος χρησιμοποιώντας ένα μηχανισμό με σκοινί.

Στις δοκιμαστικές πτήσεις που θα γίνουν το προσεχές χρονικό διάστημα οι τεχνικοί της Prime-Air θα παρακολουθούν τις πτήσεις του drone και θα καταγράφουν όλα τα δεδομένα μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων για να διαπιστώνουν τυχόν προβλήματα ή κενά στην όλη διαδικασία ώστε να κάνουν τις απαραίτητες βελτιώσεις. Μετά από περίπου 25 drones που δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια από την Amazon για την μεταφορά των προϊόντων της η εταιρεία κατέληξε σε ένα αυτόνομο όχημα με έξι έλικες και ένα περιμετρικό προστατευτικό σκελετό.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό