Home Κορονοϊός • Κοροναϊός Ξεκινά η κυλιόμενη ανασκόπηση του molnupiravir σε πραγματικό χρόνο

Ξεκινά η κυλιόμενη ανασκόπηση του molnupiravir σε πραγματικό χρόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck δήλωσε ότι o EMA ξεκίνησε μια επανεξέταση σε πραγματικό χρόνο του πειραματικού αντιιικού φαρμάκου της COVID-19 για ενήλικες.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, γνωστή και ως «κυλιόμενη αναθεώρηση», ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα αξιολογούσε τα δεδομένα μόλις καταστούν διαθέσιμα, αντί να περιμένει για επίσημη αίτηση όταν συγκεντρωθούν όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

Ενώ τα εμβόλια είναι τα κύρια όπλα κατά του COVID-19, το πειραματικό χάπι της Merck, το molnupiravir, θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι αφού μελέτες έδειξαν ότι θα μπορούσε να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας για όσους κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από σοβαρή ασθένεια.

Η Merck, η οποία αναπτύσσει το molnupiravir με τον συνεργάτη Ridgeback Biotherapeutics, υπέβαλε αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το φάρμακο στις ΗΠΑ στις 11 Οκτωβρίου. Μια ομάδα εξωτερικών συμβούλων της ρυθμιστικής αρχής για την υγεία των ΗΠΑ πρόκειται τώρα να συνεδριάσει στα τέλη Νοεμβρίου για να συζητήσει εάν θα εγκρίνει το πειραματικό αντιιικό χάπι.

Το Molnupiravir, εάν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, θα είναι το πρώτο φάρμακο COVID-19 που χορηγείται από το στόμα και επίσης η πρώτη θεραπεία για ασθενείς με ήπια πάθηση, ενώ τα υπάρχοντα φάρμακα χρησιμοποιούνται κυρίως για τη θεραπεία των βαρέως πασχόντων.

Αξιωματούχος της ΕΕ είπε στο Reuters νωρίτερα τον μήνα ότι και το μπλοκ εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να υπογράψει συμφωνία προμήθειας για το αντιιικό χάπι, αλλά θα το κάνει μόνο αφού η εταιρεία ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης έγκρισης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version