21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεκινάει σταδιακά η κατάργηση της έκδοσης 32-bit

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την επερχόμενη ενημέρωση των Windows 10 του Μαΐου, η Microsoft θα ξεκινήσει τη διαδικασία σταδιακής κατάργησης της υποστήριξής της για την έκδοση 32-bit του λειτουργικού συστήματος. Η ενημέρωση του Μαΐου 2020 ή η έκδοση 2004 είναι ήδη διαθέσιμη στους OEM, τους προγραμματιστές και τους χρήστες των Windows μέσω του προγράμματος Insider.

Η εταιρεία δεν παρείχε έκδοση 32-bit του λειτουργικού συστήματος στους OEM για την επερχόμενη έκδοση των Windows 10. Ωστόσο, θα συνεχίσει να το κάνει για τους καταναλωτές εκτός OEM να υποστηρίζουν διάφορα σενάρια αναβάθμισης. Η αλλαγή επηρεάζει μόνο μελλοντικούς υπολογιστές από OEM.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft μέσω του Neowin:

Ξεκινώντας με τα Windows 10, έκδοση 2004, όλα τα νέα συστήματα θα χρησιμοποιούν εκδόσεις 64-bit και η Microsoft δεν θα εκδίδει πλέον εκδόσεις 32-bit για διανομή OEM. Αυτό δεν επηρεάζει τα συστήματα πελατών με παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10. Η Microsoft παραμένει δεσμευμένη να παρέχει ενημερώσεις λειτουργικού και ασφάλειας σε αυτές τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς διαθεσιμότητας μέσων 32-bit και εκτός OEM για την υποστήριξη διάφορων αναβαθμίσεων.

Αρκετά χρόνια μετά την εισαγωγή των Windows 10 στην αγορά, η Microsoft ενημέρωσε τις απαιτήσεις αποθήκευσης για το λειτουργικό σύστημα πέρυσι. Με τη φετινή ενημέρωση των απαιτήσεων, η εταιρεία σηματοδοτεί τον ενδεχόμενο θάνατο της έκδοσης 32-bit του λειτουργικού συστήματος.

Για όσους διαθέτουν συσκευές 32-bit, η εταιρεία υπόσχεται να υποστηρίξει και να προσφέρει ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα. Θα εξακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν την έκδοση 32-bit στο εμπόριο και να λαμβάνουν ενημερώσεις για τα υπάρχοντα αντίγραφα. Ωστόσο, αυτή είναι η αρχή του τέλους για τα Windows 10 32-bit.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό