22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου compact μοντέλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι το πρώτο της μάρκας που υλοποιήθηκε και κατασκευάζεται στο Μεξικό
Το Εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosi ξεκίνησε την παραγωγή της νέας BMW Σειράς 2 Coupé και είναι το πρώτο της μάρκας που υλοποιήθηκε και κατασκευάζεται στο Μεξικό.
Το Εργοστάσιο του San Luis Potosi είναι το νεότερο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της εταιρείας και είναι δομημένο έτσι ώστε να προσαρμόζεται στην παραγωγή διαφορετικών μοντέλων. Σε δύο χρόνια μόλις από την έναρξη της λειτουργίας του, το εργοστάσιο έχει αναβαθμιστεί για να υποστηρίξει την παραγωγή του Plug-In Hybrid Electric και να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας παγκόσμιας κάλυψης. Με μία πρόσθετη επένδυση 125 εκατομμυρίων δολαρίων, οι εγκαταστάσεις βελτιώθηκαν για να συμπεριλάβουν αυτό το δεύτερο όχημα στη γραμμή παραγωγής.

Η νέα Σειρά 2 Coupé είναι ένα όχημα που αποπνέει δυναμισμό. Την σπορ γραμμή της εμπνεύστηκε ο Jose Casas, ένας Μεξικανός που σήμερα είναι senior exterior designer για το BMW Group στο Μόναχο. Αφού ολοκληρώθηκε η φάση σχεδίασης, το τμήμα Εξέλιξης του Group στη Γερμανία συνεργάστηκε με το τμήμα Σχεδιασμού Παραγωγής του San Luis Potosi στην προετοιμασία του νέου μοντέλου για λανσάρισμα στο Μεξικό. Το τμήμα Αγορών διαδραμάτισε επίσης θεμελιώδη ρόλο από την αρχή του project στην επιλογή, εξέλιξη και βιομηχανοποίηση τοπικών, περιφερειακών και παγκόσμιων προμηθευτών.

Επένδυση και προσαρμογές στο εργοστάσιο

Μέρος της πρόσθετης επένδυσης κατανεμήθηκε στην επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και στην απόκτηση πρόσθετου εξοπλισμού που ήταν απαραίτητος για τη συναρμολόγηση του νέου μοντέλου. Αυτό περιλάμβανε την εγκατάσταση 82 νέων ρομπότ στο τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων. Επίσης, τα υπάρχοντα ρομπότ έπρεπε να επαναπρογραμματιστούν ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται εξαρτήματα με διαφορετικές γεωμετρίες και, για τη μεταξύ τους συγκόλληση, σύνδεση και συναρμογή, να συνδυάζουν ένα έξυπνο μίγμα υλικών (ατσάλι, ατσάλι υψηλής αντοχής και αλουμίνιο), με αποτέλεσμα ένα ελαφρύ εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα το οποίο προσφέρει την ασφάλεια, την δυναμική συμπεριφορά και την απόδοση που προσδοκούν οι πελάτες από τη μάρκα. Μαζί με την ομάδα Ανάλυσης Υλικών, το Βαφείο συμμετείχε στη δημιουργία δύο νέων ειδικών χρωμάτων για την Σειρά 2 Coupé: Brooklyn Gray και Thundernight Metallic. Το δεύτερο είναι ένα νέο χρώμα του BMW Group, αποκλειστικά για το εργοστάσιο του San Luis Potosi.

Τέλος, μέρος της επένδυσης χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση του προσωπικού στην περιοχή συναρμολόγησης, για να μπορεί να διαχειρίζεται ένα μικρότερο αμάξωμα με δύο πόρτες, που απαιτεί μία διαφορετική μέθοδο από αυτή που ήδη εφαρμόζεται στη γραμμή παραγωγής.

Στην Ευρώπη αναμένεται από τις αρχές του 2022.
Νίκος Τσάδαρης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό