35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV EX90

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτή την εβδομάδα το εργοστάσιο της Volvo έξω από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας έχει ξεκινήσει την κατασκευή του νέου, κορυφαίου ηλεκτρικού SUV της μάρκας με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να έχουν δρομολογηθεί για το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους.

Το EX90 όχι μόνο επεκτείνει τη σειρά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo, αλλά αντιπροσωπεύει και μία αλλαγή παραδείγματος για την εταιρεία, καθώς είναι το πρώτο Volvo που εφοδιάζεται με τεχνολογία κεντρικού υπολογιστή – η οποία επιτρέπει στα αυτοκίνητά να περάσουν σε μία νέα εποχή για την ασφάλεια.

Το πρώτο EX90 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Τσάρλεστον ήταν ένα εντυπωσιακό μοντέλο σε απόχρωση Denim Blue και προορίζεται να παραδοθεί σε πελάτη στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο έτος.

«Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 εγκαινιάζει μία νέα εποχή για τη Volvo Cars – μία νέα εποχή για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ανθρωποκεντρική τεχνολογία», λέει ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), ο Διευθύνων Σύμβουλός μας. «Είμαστε περήφανοι που το EX90 κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και αντανακλά τον μακροχρόνιο δεσμό με τους ανθρώπους μας στη Νότιο Καρολίνα και την ευρύτερη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Προσηλωμένοι στη Νότιο Καρολίνα

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars στις Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξε το καλοκαίρι του 2018 λίγο έξω από το Τσάρλεστον, μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στη χώρα. Σήμερα, το εργοστάσιο του Τσάρλεστον κατασκευάζει το EX90 και το S60 και διαθέτει ικανότητα παραγωγής έως και 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος.

Κατά τα πρόσφατα έτη, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις. Τα τμήματα αμαξωμάτων και βαφής ανανεώθηκαν και επεκτάθηκαν σημαντικά, ενώ το εργοστάσιο διαθέτει πλέον μία εξαιρετικά προηγμένη γραμμή παραγωγής μπαταριών.

Με αυτές τις επενδύσεις, οι εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτή την καινούργια εποχή στη σχετικά νέα ιστορία τους. Οι κινήσεις της σουηδικής εταιρίας αντανακλούν τους μακροχρόνιους δεσμούς μας με τη Νότιο Καρολίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Volvo Cars λειτουργεί εδώ και σχεδόν 70 χρόνια μέσω ενός πυκνού δικτύου 281 διανομέων σε 47 πολιτείες.

Γεννημένο ηλεκτρικό και ρηξικέλευθο

Το EX90 βασίζεται στην επόμενης γενιάς τεχνολογία για τα σχεδιασμένα εξαρχής ως ηλεκτρικά Volvo, με αυτονομία έως και 600 km. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι το ασφαλέστερο Volvo μέχρι σήμερα, με τη χρήση τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας επόμενης γενιάς και με λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία ευρεία σειρά αισθητήρων.

Έχοντας τις ρίζες του στις σκανδιναβικές σχεδιαστικές αρχές μας, το EX90 διαθέτει σύγχρονες αναλογίες που βελτιστοποιούν την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την αισθητική. Χάρη στην πραγματικά επταθέσια διάταξη του εσωτερικού του, αποτελεί τέλειο σύντροφο για όλη την οικογένεια, προσφέροντας τεράστιους χώρους, πολυχρηστικότητα και άνεση.

Το EX90 εξοπλίζεται με ένα ισχυρό σύστημα κεντρικού υπολογιστή, βρίσκεται μονίμως σε σύνδεση και μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, μέσω ενημερώσεων λογισμικού.

Αυτές οι ενημερώσεις παραδίδονται από τους μηχανικούς λογισμικού, καθίσταται δυνατές χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και επικαιροποιούνται με τη λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό