22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε έρευνα για το στήσιμο των αγώνων eSports

Ειδήσεις Ελλάδα

Η βιομηχανία των eSports κατάφερε να ξεπεράσει το $1 δισ. αξίας μέσα στο 2020 και οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια κάνουν λόγο για εκθετική αύξηση εξαιτίας του ενδιαφέροντος που δείχνει το κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Επειδή, ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με σπορ, έστω και σε ηλεκτρονική μορφή, ήταν αναμενόμενο πως οι αγώνες θα προστεθούν στα στοιχηματικά κουπόνια πολλών εταιρειών (θα τα έχετε παρατηρήσει ήδη εδώ και χρόνια όσοι ασχολείστε με το στοίχημα) και κάποιοι θα επιδίωκαν να τους…στήσουν, όπως συμβαίνει δηλαδή και στα παραδοσιακά αθλήματα.

Το στήσιμο των αγώνων eSports είναι ιδιαίτερα έντονο στην Αυστραλία και μάλιστα οι αρχές της χώρας έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συλλήψεις διοργανωτών με την κατηγορία είτε της χειραγώγησης αποτελεσμάτων, είτε του παράνομου στοιχηματισμού για αγώνες στο παιχνίδι Counter-Strike. Τώρα, όμως, άρχισε να χοντραίνει η ιστορία και στις ΗΠΑ, καθώς ξεκίνησε να διερευνά διάφορα παρόμοια περιστατικά το FBI.

Η αποκάλυψη έγινε από τον Ian Smith, επίτροπο της ESIC (eSports Integrity Commission) σε μια συνέντευξη του στο κανάλι του slash32 στο YouTube. Η ESIC συνεργάστηκε με την Αστυνομία της Victoria στην Αυστραλία για να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα παράνομου στοιχηματισμού και χειραγώγησης αγώνων. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Smith, ανέφερε τα εξής:

Αυτήν την περίοδο είναι ανοικτή μια έρευνα για μια μικρή, αλλά πολύ σημαντική ομάδα παικτών που βρίσκεται πίσω από τη χειραγώγηση αγώνων στη Βόρεια Αμερική. Θα το περιέγραφα ως κλασικό στήσιμο αγώνων, δηλαδή οι παίκτες δωροδοκούνται από τρίτους (σ.σ. συνδικάτα στοιχημάτων τα χαρακτήρισε) για να προκαθορίσουν την έκβαση του αγώνα και δεν το κάνουν από δική τους πρωτοβουλία για ξεκάθαρα δικό τους όφελος. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, και είναι πολύ πιο οργανωμένο απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Εμείς συνεργαζόμαστε τόσο με τις αρχές, όσο και με το FBI που μόλις πρόσφατα έστησε μια νέα μονάδα έρευνας που ασχολείται με τον στοιχηματισμό στα σπορ. Είναι καλοί, αλλά δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία, διότι ο στοιχηματισμός στα eSports είναι σχετικά κάτι καινούργιο στις ΗΠΑ και προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία με τις έρευνες και του FBI, αλλά όπως συμβαίνει με τα κλασικά αθλήματα, σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός οι αγώνες θα στήνονται ο κόσμος να χαλάσει…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό