24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του νέου EX90

Ειδήσεις Ελλάδα

To EX90 είναι η ναυαρχίδα και το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό SUV της Volvo, διατηρεί τις χαρακτηριστικές γραμμές των μεγάλων SUV της Volvo, με επιβλητική εμφάνιση και αεροδυναμικό προφίλ που βελτιώνει την αποδοτικότητα.

Ωστόσο, η σημαντικότερη καινοτομία βρίσκεται κάτω από το καπό και στο εσωτερικό (με 5 ή 7 θέσεις), όπου η Volvo έχει ενσωματώσει τις τελευταίες τεχνολογίες ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Σχεδιαστικά το EX90 συμβαδίζει με την μινιμάλ άποψη που διακρίνει τα ηλεκτρικά της μάρκας, αλλά με μία σαφώς πιο ανάγλυφη γραμμή που δημιουργεί ένα πιο αεροδυναμικό σύνολο με τις κρυφές λαβές. Το οποίο έχει ένα συντελεστή στο 0,29 που θεωρείται εξαιρετική τιμή για ένα SUV των 5,037 μέτρων σε μήκος (πλάτος και ύψος 1,96 και 1,74 μέτρα ύψος, αντίστοιχα) και που ζυγίζει 2,8 τόνους.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της EX90 είναι το προηγμένο σύστημα αισθητήρων που χρησιμοποιεί, το οποίο περιλαμβάνει LiDAR για καλύτερη κατανόηση του περιβάλλοντος γύρω από το αυτοκίνητο. Αυτό το σύστημα συμβάλλει στην υποστήριξη των δυνατοτήτων αυτόνομης οδήγησης που εξελίσσει η Volvo και βελτιώνει την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών.

Το εσωτερικό της EX90 χαρακτηρίζεται από την κομψότητα και την πολυτέλεια που συνοδεύει τη Volvo. Χρησιμοποιούνται υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως ανακυκλωμένα υφάσματα και βιώσιμο ξύλο, ενώ η καμπίνα είναι εξαιρετικά ευρύχωρη και άνετη, φιλοξενώντας μέχρι επτά επιβάτες.

Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη αφής 14,5 ιντσών, η οποία λειτουργεί με λογισμικό βασισμένο στο Android, παρέχοντας συνδεσιμότητα και υποστήριξη για εφαρμογές όπως το Google Maps και το Google Assistant. Επίσης, το σύστημα ήχου της Bowers & Wilkins εξασφαλίζει κορυφαία ακουστική εμπειρία.

Η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor των 408 ίππων ξεκινά από τις 112.654 ευρώ με μπαταρία 111 kW, αυτονομία 612 χλμ. και «0-100» σε 5,9 δεύτερα. Η ισχυρότερη Twin Motor Performance των 518 ίππων με την ίδια μπαταρία ξεκινά από τις 117.986 ευρώ και ολοκληρώνει το ίδιο σπριντ σε 4,9 δεύτερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό