16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησαν οι εργασίες για να γίνει πιο ασφαλής η Eau Rouge του Spa

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αφορμή το πλήθος των τρομακτικών ατυχημάτων που γίνονται σε μια από τα πιο διάσημες στροφές της Formula 1 και του κόσμου, με αποκορύφωμα αυτό που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο του Anthoine Hubert, η διοίκηση της πίστας του Spa-Francorchamps πήρε την απόφαση να κάνει κάποιες εργασίες για τη βελτίωση της ασφάλειας στις στροφές Eau Rouge/Raidillon.Για τον λόγο αυτό, το διάσημο σαλέ που βρίσκεται στην κορυφή της Eau Rouge για 50 χρόνια έχει κατεδαφιστεί. Η πρόθεση είναι να μετακινηθούν οι εσωτερικές προστατευτικές μπάρες προς τα πίσω, ώστε να μειωθεί η επίδραση “χοάνης” των αγωνιστικών αυτοκινήτων, όταν μπαίνουν ξανά στην αγωνιστική γραμμή.1Σύμφωνα με την πίστα, ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί η ακεραιότητα της πρόκλησης σε μία από τις πιο “τρομακτικές” στροφές της F1. Το σαλέ ήταν ένα από τα εμπόδια που ενοχλούσαν τις μπαριέρες να μετακινηθούν πιο πίσω.

Η βελγική πίστα θα ανακαινιστεί και θα αποκτήσει αμμοπαγίδες/παγίδες με χαλίκια, ενώ θα προστεθούν επιπλέον 13.000 κερκίδες και VIP boxes. Οι αμμοπαγίδες/παγίδες με χαλίκια είναι απαραίτητες για την επιστροφή του MotoGP στη συγκεκριμένη πίστα από το 2022. Έτσι, προκειμένου η πίστα να αποκτήσει την απαραίτητη άδεια FIM Grade C, θα αποκτήσει αμμοπαγίδες/παγίδες με χαλίκια στις στροφές La Source, Raidillon, Blanchimont, Les Combes και Stavelot.
Η χάραξη της πίστας, μήκους 7,004 χλμ δεν θα αλλάξει, αλλά αλλαγές θα γίνουν στα σημεία διαφυγής ορισμένων στροφών. Οι συνολικές εργασίες ανακαίνισης θα διαρκέσουν μια δεκαετία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό