20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ξανά υποψήφιος για βουλευτής στις εκλογές 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μπόρις Τζόνσον θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες γενικές εκλογές, επιβεβαίωσε πηγή κοντά στον πρώην πρωθυπουργό. Ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή στο Uxbridge και στο South Ruislip στις επόμενες κάλπες, που αναμένεται να διεξαχθούν το 2024.

Εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια του δυτικού Λονδίνου από το 2015, κατακτώντας την με πλειοψηφία 5.034 το 2017 και 7.210 το 2019, όταν ήταν πρωθυπουργός.

Η πηγή επιβεβαίωσε στο Bloomberg την απόφαση του Τζόνσον να θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη φορά.

Έχει ήδη ξεκινήσει μια προσοδοφόρα μετα-πρωθυπουργική καριέρα πραγματοποιώντας ομιλίες και έχοντας πληρωθεί 276.000 λίρες για μια ομιλία σε Αμερικανούς ασφαλιστές μόλις ένα μήνα μετά την αποχώρησή του από το Νο 10.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να παραιτηθεί το καλοκαίρι μετά από μια σειρά σκανδάλων – συμπεριλαμβανομένου του Partygate – που κορυφώθηκαν με τη μαζική παραίτηση υπουργών, πρωτοστατούντος του Ρίσι Σούνακ.

Σχεδίασε την επιστροφή στην κορυφαία θέση μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας, αλλά απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόεμνο λέγοντας ότι δεν μπορούσε να πείσει τους αντιπάλους του, Ρίσι Σούνακ και Πένι Μόρντοντ να συνεργαστούν.

: AP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό