16.4 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Ξέσπασε ο Ολλανδός που καταδικάστηκε για βιασμό και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Στίβεν Βαν Ντε Βέλντε και η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ξεσήκωσε μεγάλη «θύελλα» συζήτησης. Κυρίως για μη αθλητικούς λόγους. Ο Ολλανδός αθλητής του μπιτς βόλεϊ είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό μίας 12χρονης και είχε δεχθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Η κοινή γνώμη γρήγορα στράφηκε εναντίον του, με τις αποδοκιμασίες στη γαλλική πρωτεύουσα να είναι συχνές και έντονες. Η κριτική προς τους διοργανωτές για τη συμμετοχή του τεράστια και έτσι αυτός αποφάσισε να μην μείνει στο Ολυμπιακό χωριό, αλλά σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο ξενοδοχείου με τη συνεχή μάλιστα συνοδεία τριών σωματοφυλάκων.

Ο Ολλανδός ολυμπιονίκης σαφώς δέχθηκε αφόρητη πίεση για το όλο περιστατικό και ξέσπασε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. «Είπα στον εαυτό μου ότι ίσως δεν έπρεπε να πάω στο Παρίσι. Έκανα ένα τρομερό λάθος πριν από δέκα χρόνια και πρέπει να ζήσω με αυτό. Αλλά το να πληγώνω τους ανθρώπους γύρω μου, όπως ο συμπαίκτης μου Μάθιου, η γυναίκα μου και το παιδί μου, είναι πάρα πολύ.

Με έκανε να αναρωτηθώ, αξίζει όλο αυτό; Σας παρακαλώ, αφήστε την οικογένειά μου ήσυχη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαν Ντε Βέλντε. Ο Ολλανδός είχε ερωτηθεί για την υπόθεσή του και είχε δηλώσει κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων πως «έκανα κάτι λάθος πριν από 10 χρόνια».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό