20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Δεν φοβόμαστε την Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν θα μετατραπούμε σε αλληλοϋβριζόμενους με την Τουρκία. Δε θα στήσουμε εμείς κοκορομαχίες και καυγάδες», υποστήριξε σε ομιλία του στη Φωκίδα ο Νίκος Δένδιας.

«Δεν τους φοβόμαστε. Δεν τους φοβόμαστε, καθαρές κουβέντες!. Το γεγονός ότι δεν απαντάμε με τον ίδιο τρόπο στις ύβρεις, στις συκοφαντίες, στις απειλές, έχει να κάνει με την κουλτούρα μας και το γεγονός ότι εμείς πιστεύουμε σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, δημοκρατική ,προοδευτική χώρα. Αυτό είμαστε εμείς. Δεν θα στήσουμε εμείς κοκορομαχίες και καυγάδες. Όμως ξέρουμε πάρα πολύ καλά πού είμαστε, γιατί είμαστε.

Και θα μου επιτρέψετε να σας πω κάτι που θα διαφεύγει ίσως της προσοχής σας, διέφευγε και της δικής μου. Θυμάστε αυτό το «θα έρθω μια νύχτα;» Να σας πω ποια είναι η ιστορία του; Η θλιβερή ιστορία του, είναι χειρότερο από ότι ακούγεται.

Όταν το ’63 γινόταν οι φασαρίες στην Κύπρο για τα 13 σημεία του Μακαρίου τότε οι Τούρκοι είχαν απειλήσει να εισβάλλουν στην Κύπρο. Και τότε ο Πρόεδρος Τζόνσον πήρε τηλέφωνο και τους είπε καθίστε ήσυχοι. Οι δικοί μας, οι Ελληνοκύπριοι, τότε είχαν βγάλει ένα τραγουδάκι για να πειράξουν τους Τούρκους. Και τους έλεγαν ότι σας περιμέναμε με λουλούδια.

Η απάντηση σε αυτό ήταν ένα άλλο τραγούδι που έλεγε «θα έρθω μια νύχτα». Το τραγούδι αυτό ήταν τραγούδι εισβολής που απλώς πραγματοποιήθηκε χρόνια μετά.

Τα ακούμε, τα σημειώνουμε, τα καταλαβαίνουμε. Είμαστε έτοιμοι. Αλλά αυτό να ξέρετε δεν σημαίνει ότι εμείς θα ακολουθήσουμε την ίδια γλώσσα και το ίδιο παράδειγμα. Είμαστε διαφορετικό πράγμα».

Δεν τους φοβόμαστε. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πού είμαστε και γιατί. Το παράδειγμα της Ρωσίας, αν το προβάλλετε στη γειτονιά μας είναι ακριβώς ο τουρκικός αναθεωρητισμός. “Με τη δύναμη επιδιώκω να αλλάξω τα σύνορα”. Όχι! 100 φορές όχι!(από την ομιλία στην εκδήλωση ΔΕΕΠ Φωκίδας #ΝΔ). pic.twitter.com/xkC7N0IiJV

— Nikos Dendias (@NikosDendias) January 22, 2023

Για τις εκλογές

«Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχουν εύκολες εκλογές. Έχουμε την υποχρέωση, με ταπεινοφροσύνη να πάμε στον εντολέα μας, το αφεντικό μας δηλαδή που είναι ο ελληνικός λαός, να του εξηγήσουμε τι κάναμε και επίσης να του προτείνουμε τι σκεφτόμαστε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Και πρέπει επίσης, αφού αποδώσουμε λογαριασμό για ό,τι κάναμε σωστά, να αποδώσουμε λογαριασμό και για το τι κάναμε λάθος. Διότι δεν υπάρχουν αλάνθαστες κυβερνήσεις.

Το καλύτερο λοιπόν πράγμα που έχεις να κάνεις, είναι να εξηγήσεις και πού δεν τα κατάφερες και γιατί δεν τα κατάφερες και αυτό δεν είναι ντροπή. Ο κόσμος καταλαβαίνει. Αρκεί να είσαι ειλικρινής μαζί του».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό