31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Νότια Αφρική: Βρέθηκε ζωντανός στα ερείπια μετά από 5 μέρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Θαύμα στα ερείπια που έγινε δεκτό εν μέσω χειροκροτημάτων. Ένας άνθρωπος ανασύρθηκε χθες Σάββατο 11/5 ζωντανός από τα ερείπια υπό κατασκευή κτιρίου κατοικιών, το οποίο κατέρρευσε τη Δευτέρα στην πόλη Τζορτζ της Νότιας Αφρικής.

Σε βίντεο που ανήρτησαν αργότερα οι αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για τον 32χρονο Γκάμπριελ Γκουάμπε ο οποίος δήλωσε: «Είμαι καλά τώρα (…) ώρα πάνε καλά, ευχαριστώ». Ο 32χρονος βρίσκεται στο νοσοκομείο με τραύματα.

«Όταν κατεβήκαμε κοντά στην πλάκα (του μπετόν) την οποία είχαμε ανασύρει (…) ακούσαμε κάποιον στο εσωτερικό και διακόψαμε όλες τις δραστηριότητες των βαρέων μηχανημάτων. Μας είπε ότι κάτι βαρύ είναι πάνω στα πόδια του και αυτό μας ανησύχησε καθώς είχε περάσει πολύ καιρό» κάτω από τα ερείπια», εξήγησε ο Κόλιν Ντέινερ επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης.

«Είναι το θαύμα στο οποίο ελπίζαμε» ανακοίνωσε ο επικεφαλής των τοπικών αρχών Άλαν Γουίντε στο Χ.

Αγνοούνται 39

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση κατά την οποία ομάδα 81 ανθρώπων βρισκόταν στο εργοτάξιο.

Έκτοτε σωστικά συνεργεία εργάζονταν ακατάπαυστα προσπαθώντας να εντοπίσουν επιζώντες. Συνολικά 29 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια, κάποιοι από τους οποίους με σοβαρά τραύματα. Ακόμη 39 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν άγνωστα. Η πολυκατοικία θα αποτελούνταν από 42 διαμερίσματα και είχε λάβει άδεια από τις τοπικές αρχές τον Ιούλιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό