21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ντόρτμουντ – Μπάγερν 2-3: VARβάτο «διπλό» για… τίτλο της Μπάγερν! (s)

Ειδήσεις Ελλάδα

Χάρη σε υπέρ της πέναλτι μέσω VAR και… μη πέναλτι που δεν δόθηκε εις βάρος της, η Μπάγερν Μονάχου πέτυχε μεγάλη νίκη στο Ντόρτμουντ επί της Μπορούσια (3-2) και την άφησε στο -4, στην μάχη του τίτλου της Bundesliga.

Είναι το απόλυτο αφεντικό στην Γερμανία εδώ και εννέα διαδοχικά χρόνια. Και η τύχη, ως γνωστόν, βοηθάει τους ισχυρούς. Eνίοτε, όμως, βοηθάει και το VAR. Ένα (τραβηγμένο) πέναλτι που της δόθηκε με αυτόν τον τρόπο, επέτρεψε στην πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου να… αλώσει για άλλη μια σεζόν το «Signal Iduna Park» (3-2), αφήνοντας την δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο -4, στην μάχη (;) του τίτλου στην γερμανική Bundesliga.

Οι Βεστφαλοί το πάλεψαν, προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο σκορ, ισοφάρισαν σε 2-2, αλλά εντέλει, όπως συμβαίνει μόνιμα εδώ και χρόνια, έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι (έκτη διαδοχική ήττα σε ντέρμπι), απογοητευμένοι με την ήττα, αλλά και με δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία του Φέλιξ Τσβάιερ.

Ο διεθνής ρέφερι, ο οποίος έχει σφυρίξει και στην Ελλάδα, δεν είδε πέναλτι στην ανατροπή του Μάρκο Ρόις από τον Λούκας Ερναντές με το σκορ στο 2-2, αλλά αντίθετα έδειξε την άσπρη βούλα (μέσω VAR) στο χέρι του Ματς Χούμελς, παρ’ ότι ο αμυντικός της Ντόρτμουντ δεν πήρε κανένα πλεονέκτημα με αυτό το… κοντρόλ.

Εκτός από την διαιτησία, βεβαίως, ο Μάρκο Ρόζε (αποβλήθηκε λόγω των διαμαρτυριών του μετά το 2-3) γνωρίζει ότι η ήττα ήρθε και λόγω των τραγικών λαθών που, για άλλο έναν αγώνα, έκανε η αμυντική γραμμή της ομάδας του.

Ο αγώνας είχε ξεκινήσει ιδανικά για την Μπορούσια, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό, ύστερα από πολύ ωραία μπαλιά του Τζουντ Μπέλινγχαμ, άψογο κοντρόλ, ντρίμπλα – άδειασμα στον Αλφόνσο Ντέιβις και εκτέλεση μέσα από την περιοχή του Γιούλιαν Μπραντ.

Η χαρά των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν την στήριξη μόλις 15 χιλιάδων θεατών (λόγω των περιορισμών του κορονοϊού), κράστησε μόλις για τέσσερα λεπτά. Όσα, δηλαδή, χρειάστηκε ο… πρώην Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για να πει «ευχαριστώ» για το πρώτο δώρο της κίτρινης άμυνας.

@JulianBrandt 5’@Lewy_Official 9′

This is why #ItsAllAboutDerKlassiker – what a start! #DerKlassiker pic.twitter.com/3ckrdwAUFh

— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) December 4, 2021

Το δεύτερο θα ερχόταν στο φινάλε του πρώτου μέρους (44’) και το εκμεταλλεύτηκε ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, με την Μπάγερν να πατάει πιο καλά στο γήπεδο, να ξεπερνάει (με αρκετή δυσκολία είναι η αλήθεια) την σημαντικότατη απουσία του Γιόσουα Κίμιχ (λόγω Co-19) από την μεσαία γραμμή, αλλά να ζορίζεται και όταν η Μπορούσια έβρισκε χώρο δράσης από την μέση και μπροστά.

Kingsley Coman menyirnakan keunggulan Dormund di penghujung babak pertama.

Bagaimana respon @BVBdi babak kedua?

Dortmund against Bayern, live on Mola: https://t.co/EfPvenoBHV#DERKLASSIKER#BUNDESLIGADIMOLA pic.twitter.com/wYJtyiSA80

— SuperSoccer TV (@my_supersoccer) December 4, 2021

Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, ο οποίος άντεξε για 82 λεπτά στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός μετά τον τραυματισμό του, άγγιξε το γκολ σε δύο – τρεις περιπτώσεις και, εντέλει, το σημείωσε στο 48’, με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

@ErlingHaaland does it AGAIN! #ItsAllAboutDerKlassiker #DerKlassiker 2-2 pic.twitter.com/F9nxSOvbk6

— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) December 4, 2021

Μετά την ισοφάριση, η Ντόρτμουντ είχε το momentum, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Ο Τσβάιερ δεν είδε πέναλτι σε πτώση του Ρόις ύστερα από μονομαχία με τον Ερναντές και, 77’, έλαβε χώρα η φάση που έκρινε το «Klassiker».

Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Χούμελς που έχασε την ισορροπία του εξαιτίας του… Μπέλινγχαμ, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα αφού εξέτασε το VAR και ο «Λέβα», όπως συνηθίζει, ευστόχησε για να φτάσει τα 118 εκτός έδρας γκολ στην Bundesliga, κατέχοντας πλέον ένα ακόμα ρεκόρ, αφού προηγουμένως το είχε ο Κλάους Φίσερ (117).

Yes. Very suspicious refereeing tonight in the Borussia Dortmund Vs Bayern Munich game. Shouldn’t have been a penalty for this pic.twitter.com/glTR0oZjLU

— Has the Referee or VAR made a poor decision? (@PoorEPLreferees) December 4, 2021

Ο Πολωνός συνεχίζει να σκοράρει με ρυθμούς πολυβόλου, αδιαφορώντας για το πικάρισμα των άλλοτε οπαδών του, οι οποίοι στο φινάλε φώναζαν «Μέσι, Μέσι», για προφανείς λόγους…

Dortmund fans chanting Messi’s name pic.twitter.com/EScBBAYIRF

— R  (@Lionel30i) December 4, 2021

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Κόμπελ – Μενιέ, Ακάνζι, Χούμελς, Γκερέιρο (82’ Σουλτς) – Νταχούντ (60’ Μάλεν), Τσαν – Μπραντ (69’ λ. τρ. Βολφ), Ρόις, Μπέλινγχαμ – Χάαλαντ (82’ Τίγκες).

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ – Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντές (74’ λ. τρ. Σίλε), Ντέιβις – Γκορέτσκα (65’ Μουσιάλα), Τολισό – Κομάν (88’ Τιανζού), Μίλε, Σανέ (65’ Γκνάμπρι) – Λεβαντόφσκι.

FT : Borrusia Dortmund ( J.Brandt ‘5 E.Halaand ’48 ) 2-3 Bayern Munchen ( R.Lewandowski ‘9 ’77p K.Coman ’44 )#DerKlassiker pic.twitter.com/GrqmHr3qGt

— don kang kaos (@doncorleone_78) December 4, 2021

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό