22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντόναχιου: Επανεξελέγη επικεφαλής του Eurogroup – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Πασκάλ Ντόναχιου, επανεξελέγη επικεφαλής του Eurogroup για μια δεύτερη θητεία διάρκειας δυόμισι ετών, που θα αρχίσει στις 13 Ιανουαρίου 2023.

«Είναι μεγάλη τιμή να υπηρετώ ως πρόεδρος της Ευρωομάδας και είμαι ευγνώμων που οι συνάδελφοί μου υπουργοί μου εμπιστεύονται την προεδρία των συζητήσεών μας για μια δεύτερη θητεία», δήλωσε ο Ντόναχιου μετά την επανεκλογή του. «Ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι ένας γνήσιος και ειλικρινής διαμεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις μας, διασφαλίζοντας ότι όλες οι φωνές και οι θέσεις λαμβάνονται υπόψη», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: Το Eurogroup μας δικαιώνει

«Από το φθινόπωρο του 2021, η Ευρωομάδα πρωτοστατεί τόσο στην αξιολόγηση όσο και στην ανάλυση των επιπτώσεων των υψηλότερων τιμών ενέργειας και του πληθωρισμού στην οικονομία της ζώνης του ευρώ. Τώρα που επανεκλέχθηκα, η πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι να ενισχύσω αυτόν τον συντονισμό», κατέληξε ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ.

Ο Ντόναχιου ασκεί τα καθήκοντά του από τις 13 Ιουλίου 2020, όταν διαδέχτηκε τον Μάριο Σεντένο. Στην θέση του επικεφαλής του άτυπου οργάνου, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου 1998, έχουν θητεύσει ακόμα οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό