15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντοκιμαντέρ 1945: Έγκλημα και τιμωρία – Την Κυριακή 26 Απριλίου στον ΣΚΑΪ (trailer,)

Ειδήσεις Ελλάδα

1945, ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ1945, The Savage Peace

Η σκληρή εικόνα της ειρήνης μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του BBC, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την Κυριακή 26 Απριλίου, στις 00.30.

Μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι λαοί της απελευθερωμένης πια Ευρώπης ανυπομονούσαν να γιορτάσουν το τέλος της ναζιστικής τυραννίας που τους είχε επιβληθεί για τόσα χρόνια. Η βασανιστική περιπέτειά τους είχε μόλις τελειώσει, όμως για εκατομμύρια Γερμανούς πολίτες θα άνοιγε τώρα ένα φρικτό νέο κεφάλαιο. Το κύμα της εκδίκησης που ξέσπασε πάνω σε απλούς Γερμανούς θα μπορούσε να συγκριθεί ως ένα βαθμό με τη ναζιστική θηριωδία. Οι αναμνήσεις όσων επέζησαν αυτής της πολυτάραχης ιστορικής περιόδου συνθέτουν ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ, το οποίο φέρνει για πρώτη φορά στο φως τις μαρτυρίες τους. 

Σπάνιο οπτικό και φωτογραφικό υλικό και συγκινητικές μαρτυρίες επιζώντων που μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα, σε ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, την Κυριακή 26 Απριλίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό