18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ντοκιμαντέρ για την ενίσχυση παιδιών της Ουκρανίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές παιδιά σε ένα χωριό στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, το οποίο έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για 500 προβολές. 

Η διοίκηση του Φεστιβάλ αποφάσισε, δηλώνοντας την στήριξή της στον λαό της Ουκρανίας και φωτίζοντας τις τραγικές πλευρές του πολέμου, να φιλοξενήσει σε μια ειδική προφεστιβαλική (το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 20 Μαρτίου 2022) online προβολή, το ντοκιμαντέρ «Το μακρινό γαύγισμα των σκυλιών». 

Τα έσοδα της ταινίας, που έφτασε μέχρι τη shortlist των Όσκαρ, θα διατεθούν στην οργάνωση Voices of Children, που βοηθά τα παιδιά στις πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας.  

Το ντοκιμαντέρ διαδραματίζεται σε ένα χωριό, στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, με πρωταγωνιστές παιδιά. Ένα δεκάχρονο ορφανό αγόρι μεγαλώνει μαθαίνοντας να συνηθίζει τον ήχο από τις εκρήξεις, να αναγνωρίζει τις διάφορες σειρήνες συναγερμού, να παίζει με όπλα, να κολυμπά σε σκοτεινά νερά και να απολαμβάνει τη φροντίδα της γιαγιάς του. Μια ποιητική ματιά σ’ έναν πόλεμο που συνεχίζεται και στον αντίκτυπό του στην καρδιά ενός παιδιού, η οποία χτυπά πιο δυνατά από τις βόμβες.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό